Envivo – USB Hybrid TV stick

TV kijken op je PC – USB Hybrid TV stick

Envivo - USB hybrid TV StickVanaf 9 maart 2013 biedt Aldi een USB Hybrid TV Stick aan, maar wat betekent dit nu eigenlijk, wat kun je ermee en is 34,99 een mooie prijs?
Met de door Aldi aangeboden set kun je op vrijwel iedere PC of Laptop live TV kijken. Hybrid betekent dat je zowel via de kabel als ook DVB-T (Digitaal via de ether) kunt kijken. Daarnaast biedt deze stick mogelijkheden om via de AV/S aansluiting een camera of eventueel een dvd of videorecorder aan te sluiten om zo je films op je PC te zetten. 

Persoonlijk heb ik eerdere ervaring met het merk Envivo. Ik heb ooit een USB Server van dit merk gekocht. Qua merk is het geen top merk, en ondersteuning bij problemen is wat lastiger omdat het nogal onbekend is, maar mijn ervaring was goed. Alles wat eenvoudig te installeren, netjes handleiding en software bijgeleverd. Zoals gebruikelijk bij de leverancier / importeur (Teknihal) zal alles in het Nederlands zijn vertaalt.

Zelf heb ik ook een stick met gelijke functionaliteit, echter deze is van Hauppauge, een gerenomeerd merk op gebied van TV tuners en was destijds aanzienlijk duurder. Een vergelijkbare stick zoals deze van de Aldi kost tegenwoordig rond de € 70,-

Voor wie is dit handig?

Laat je niet misleiden door DVB-T, dit stelt namelijk weinig voor omdat je slechts ‘free to air’ kanalen kunt ontvangen.. leuk om eens ergens onderweg met je laptopje Ned 1, 2 of 3 te kijken maar meer dan dat kun je er niet mee. Heb je nog een gewone Kabel aansluiting dan heb je er een stuk meer aan. Als je niet beschikt over een DVD of HD recorder dan kun je deze stick gebruiken om TV programma’s op te nemen. Zelf heb ik dit ook lange tijd gedaan, totdat ik een HD recorder bij mijn Ziggo All in One pakket kreeg. In combinatie met Windows Media Center (ik ga er vanuit dat deze TV stick hiermee compatibel is, dit is echter niet altijd het geval) kun je mooi TV kijken, inclusief Digitale TV gids mooie opname functionaliteit.

Conclusie

Heb je een kabel aansluiting, geen HD recorder en mogelijkheden om je PC op een goed scherm aan te sluiten kun je aan deze stick veel plezier beleven.

13 Totaal 3 Vandaag

Misschien vind je ook leuk:

 

Over Ramon Frigge

Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Dit bericht is geplaatst in Artikels, Home Entertainment, PC accessoires met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>