X
    Categories: Artikels

Aldi Smartphone – Moto X Play – 19 maart te koop!

Motorola levert opnieuw een smartphone aan Aldi. Na de Moto G is het nu de beurt aan de grotere Moto X Play. In de Folder valt niet te lezen dat het de Motorola Moto X play betreft maar voor wie ‘m nog niet had herkent is dit te zien in het Promotie filmpje van Aldi.

De Moto X Play heeft een 5.5 inch scherm, dit is erg groot en je moet er van houden (148 x 75 x 10.9 mm). Persoonlijk vind ik dit te groot maar andere willen geen klein scherm meer. Deze Motorola heeft Android 5.1.1 geïnstalleerd, maar een Android 6.0 update schijnt reeds beschikbaar te zijn. De X Play heeft een Full HD scherm (1080 x 1920) voorzien van Corning Gorilla Glass 3. De kijk hoek van het scherm en de helderheid zijn prima en de kleuren zien mooi natuurlijk uit. De Moto X Play heeft geen hardware knoppen dat betekent dat je een klein deel van je scherm kwijt bent voor de soft buttons.

De 1.7 Ghz Octacore processor van Snapdragon levert prima prestaties waar ook de grafisch zwaardere games goed mee draaien. Op Antutu speedttest weet de Moto X Play rond de 35500 te komen, iets boven de LG G3 en onder de Nexus 5. Het Aldi model heeft 16GB geheugen maar is middels een MicroSD uit te breiden met maximaal 128GB.

Wat sensors betreft heeft de Moto X Play de meeste gangbare sensors. Wel valt op dat er geen Gyroscope in zit hierdoor zal deze niet werken in een VR Bril. Ik heb dit niet kunnen testen, 100% zeker weet ik het dan ook niet, maar omdat VR apps meestal de gyroscope gebruiken en deze ontbreekt bij de Moto X Play is de kans groot dat het niet werkt.

Wat de camera betreft zit het goed, de 21 MP met dubbele led flitser maakt mooie foto, zeker bij goede licht omstandigheden. Bij minder licht zijn de foto’s ook wat minder goed. Video’s kunnen op Full HD gemaakt worden en ook zijn SlowMo video’s mogelijk (120 fps), deze functie kan erg leuk zijn. De front camera is 5MP.

De Accu is met 3.630 mAh erg krachtig je zult dan ook erg je best moeten doen om het einde van de dag niet te halen.

LTE (4G), Bluetooth 4.0 en NFC maken dit telefoon van deze tijd, snel internetten en handig gebruik maken van de NFC functies zoals eenvoudig apparaten koppelen, foto’s uitwisselen of zelfs contactloos betalen behoren tot de mogelijkheden.

Motorola vs Wolfgang

Wellicht een vreemd vergelijk, een A merk als Motorla vs een Nederlandse telefoon merk. De gemeenschappelijke factor is  Aldi. Tot begin vorige jaar heeft Aldi toch zeker 10 keer verschillende Wolfgang telefoons verkocht, maar Aldi is blijkbaar overgestapt op betere merken. Eerder was al een Lumia te koop en de Moto X Play is inmiddels de 2e Motorola.

Zelf heb ik veel Wolfgang toestellen (gebruikt), ik was vooral fan van het dual sim principe, iets wat deze Motorola niet heeft. Hoewel Wolfgang een goede prijs / kwaliteit verhouding had was de service voorzichtig gezegd niet bijzonder goed en vooral op het gebied van software updates moet je van Wolfgang niets verwachten. Motorola daarentegen leveren als een van de snelste software updates, getuige het feit dat reeds Android 6.0 voor de Moto X Play beschikbaar is.

Aldi Moto X Play Promo filmpje

Conclusie Aldi Smartphone Moto X Play

De Moto X Play is een prima middenklasser. Prima scherm en goede prestaties van processor en camera. De accu duur is bijzonder goed en ook het feit dat je het geheugen met maximaal 128GB kunt uitbreiden is super. Wie fan is van Virtual Reality en bijvoorbeeld 360 graden video’s is deze telefoon door het ontbreken van een gyroscoop waarschijnlijk niet geschikt.

De Aldi prijs is goed, €299 is nog steeds veel geld maar goedkoper krijg je ‘m momenteel niet.

Moto X Play Hoesjes

 10,95
Mini selfiestick! Ideaal voor de dames! Ingeklapt is deze stick slechts 12 cm en past deze in vrijwel iedere handtas. Je hoeft nooit meer op weg zonder! Uitgeschoven is deze stick zo'n 50 cm. Ruim voldoende voor leuke (group) selfies of om boven de menige uit foto's te kunnen maken. Door middel van de knop op het handvat kun je eenvoudig foto's maken. Plaatst je telefoon in de houder, steek het stekkertje in je hoofdtelefoon ingang en je bent klaar voor de leukste momenten! Don't leave home without it!
Opties selecteren
RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post