X

Wolfgang AT-AS55HD1 – nieuwe phablet van Wolfgang, iPhone 6 Plus formaat

Wolfgang gaat lekker mee in de trend van grotere smartphones. Vanaf 11 oktober komen ze met de Wolfgang AT-AS55HD1, opvolger van de AT-AS55HD zou je denken.. echter hier ben ik het niet mee eens. Eerder de ‘low budget’ versie van de AT-AS55HD: De AT-AS55HD1 is niet alleen goedkoper (199 vs 279), de camera (8mp vs 13mp), processor 1.3 vs 1.7gHz), geheugen (1Gb vs 2Gb) en schermresolutie (1280×720 vs 1920×1080) zijn ook minder dan de AT-AS55HD1. Maakt dit deze telefoon dan slecht? Nee dat niet, voor een prijs van €199,- moet je natuurlijk ook geen high-end toestel verwachten en met een resolutie van 1280×720 hoeft deze telefoon zich zeker niet te schamen en ook de rest van de specificaties zijn allemaal goed voor een toestel van nog geen 200 euro.

 Algemeen AT-AS55HD1

Vergeten we even de AT-AS55HD, dan is de AT-AS55HD1 een goed toestel. Resolutie is netjes (iPhone 6 heeft 1334 x 750), en de quad core 1.3 mHz processor scoort met +/- 17000 in Antutu vrij aardig (vergelijkbaar met de AT-AS45Q / AT-AS50HD).. met ‘good job, welcome in the world of high end smartphones’ geeft Antutu dan ook aan dat je je hier niet voor hoeft te schamen :)

1Gb werkgeheugen zal voor de meesten ook voldoende zijn, mijn ervaring is dat, als je een beetje slim met je geheugen omgaat (zoveel mogelijk naar sd verplaatsen) kun je dan, tot 100 App installeren. Op de site wordt overigens vermeld ‘Bluetooth 4.0 LE’ wat ook mooi en bij de tijd is, net als Android 4.4.

Wolfgang Phablet

Ik weet niet hoe populair de AT-AS55HD was, mogelijk dat de wat hoger prijs toch voor veel mensen een pijnpunt was. Dat model is bij mijn weten namelijk slechts één keer bij aldi verkocht. Populaire toestellen komen vaker terug namelijk.

Ik denk toch dat ook nu iPhone met de 6 Plus komt, dat Phablets wat gangbaarder gaan worden, ik denk dan ook geen slecht moment om deze AT-AS55HD1 in de schappen van de Aldi te leggen. Hoewel ik verwacht dat deze 9.2 mm ‘dikke’ Phablet wel steviger is als de zéér dunne iPhone 6 plus 7.1) maar ik zou je toch af raden om een telefoon van dit formaat in je broekzak (zowel voor als achter) te stoppen.

Deze Phablet wordt niet geleverd met een flipcover en ook de stylus ontbreekt ten opzichte van de duurder HD. Denk echter dat dit niet zo’n issue is, reacties die ik het gezien over de flipcover waren ook niet zo geweldig. Veel mensen waren geen fan van het ‘plakken’ van die cover op de telefoon.

Conclusie Wolfgang AT-AS55HD1

Zoals bovenstaand reeds genoemd denk ik dat de timing erg goed is, Phablets zijn door de iPhone 6 plus weer wat ‘bekender’ en zullen meer gebruikelijk gaan worden. Voor minder dan 200 euro heb je dan ook een mooi groot toestel met goede specificaties. Aldi geeft standaard 2 jaar garantie.. dus voor €8,3 per maand heb je een gegarandeerd werkend toestel (los van schade die je zelf veroorzaakt uiteraard).

Algemene minpunt van Wolfgang is wel dat software updates schaars zijn, maar met Android 4.4 kun je voorlopig nog wel vooruit.

Wolfgang AT-AS55HD1 hoesjes, cases en screenprotectors

Zoals gebruikelijk ben ik weer op zoek gegaan naar geschikte accessoires voor deze Wolfgang en het goede nieuws is dat ik weer leuke hoesjes heb gevonden en dat deze op korte termijn beschikbaar zullen zijn.

Klik hier om alle Wolfgang AT-AS55HD1 hoesjes en accessoires te bekijken

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (5)

  • Ik heb het hoesje netjes binnen twee dagen ontvangen. De kleur was gelukkig exact als op het plaatje.

  • Ik heb recentelijk de AT-AS43D3 van mijn moeder overgenomen en loop tegen geheugenproblemen aan, alle downloads worden standaard op het interne geheugen gezet ipv op mijn sd kaart. Dit geldt ook voor alle apps en foto's die ik maak. Ik kan de apps ook niet overzetten. Hiervoor heb ik dus een root nodig. Is er een werkende methode bekend voor de AT-AS43D3?

    • Ik vermoed dat deze methode werkt: wolfgang rooten

      Als rooten gelukt is kun je met link2sd een aantal extra apps verplaatsen.
      Is dat nog niet voldoende dan moet je 'links' gaan maken, maar hiervoor moet je dan eerst je sd kaart partitioneren. Staat uitgelegd in link2sd, maar ik ga hier binnenkort waarschijnijk nog wel een korte blog van maken.

      Voor te rooten kun je ook eens testen met framaroot.

Related Post