X

De Flex 20: Tablet, computer of all in one pc?

Tablets zijn aan een stevige opmars bezig zijn, maar waarom zou je gaan voor een computer of een tablet als je ‘all in one’ kan hebben? In dit artikel bespreek ik enkele voor en nadelen van een tablet ten op zichte van de Flex 20.

 Wat is een tablet eigenlijk?

 Tablets zijn op de markt gekomen om het gat tussen een smartphone en een laptop op te vullen. Een smartphone is soms te onhandig en te klein. En een laptop is te groot om comfortabel mee te dragen en deze is niet overal even makkelijk te gebruiken.

 Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een tablet in plaats van een gewone computer?

  • De eerste reden is vrij duidelijk: de gemiddelde tablet weegt minder dan 1 kilogram en is zeer mobiel. Er zijn zelfs al enkele tablets die je gewoon in de zak van jouw jas kan plaatsen (de tablets van 7inch). En op bijvoorbeeld een trein is het ook makkelijker om een tablet te bedienen dan een laptop.
  • Een andere voordeel van een tablet is dat je tegenwoordig alles kan doen met een tablet. Je kunt foto’s nemen, video’s maken, je kan zelfs bellen met een tablet en als je de verkeerde weg hebt genomen dan kan je de tablet gebruiken als navigatie.
  • Ook een voordeel van zo’n tablet is de batterij duur. De batterij van een tablet houdt het veel langer vol dan een computer, handig om mee te nemen zonder met kabels zeulen.

Dit zijn drie grote voordelen van een tablet, helaas voldoet de Flex 20 van Lenovo daar al niet helemaal aan; hij weegt 3.5kg, dat is best zwaar en dus niet zomaar even weg te steken in je tas als je ergens naar toe gaat. De reden hiervoor is natuurlijk omdat de Flex 20 een ‘all in one concept’ is en dus ook moet voeldoen aan de eigenschappen van een volwaardige computer. De batterij dus is gemiddeld 4 uur, dat is best weinig als je hem als tablet wilt gebruiken.

De kracht van de Flex 20

  • Er is meer opslagruimte beschikbaar dan bij een gewone tablet.
  • De prestaties van deze all in one zijn beduidend beter dan bij een tablet. Voor games te spelen ben je nog altijd beter af met een computer: De Flex 20 is voorzien Core I7 chip en kan tot 8gb ddr3 ram aan. Er zit een harde schijf in van 500gb en er is ook de mogelijkheid om een hybrid drive met 8gb ssd toe te voegen.
  • Om games te spelen is de flex 20 een aanrader, je kan hem gemakkelijk plat leggen en omdat het scherm groter is (509.3mm x 311.7mm x 20.5mm) kan je gemakkelijk met 2 personen een (bord)spel spelen.
  • Een tablet is ook vaak een dure aanschaffing. Met de prijs van een dure tablet kan je al een deftige computer kopen. De flex 20 kan je aankopen voor €999.99. Dit is beste een heuse som geld, maar eigenlijk koop je dan wel een combinatie van een tablet en een gewone computer.
  • De Flex 20 all in one pc is een stijlvolle computer waarbij alle onderdelen verwerkt zitten in het scherm. Hierdoor zit je niet met een lelijke desktop en je hebt een ingebouwd touchscreen toetsenbord.
  • Flexibel inzetbaar: Het is ook mogelijk om de Flex 20 plat te leggen zodat je op een simpele manier spelletjes kan spelen op de Flex 20. Je kan verschillende accessoires aankopen zoals: joystick, stricker en een e-dobbelsteen. Deze accessoires maken het spelen van spelletjes gemakkelijker en omdat het scherm 19 inch is, zijn multi-speler spelletjes leuk en gemakkelijk.

Foto: de Flex 20 kan je gemakkelijk van stand veranderen om te gebruiken als computer of als tablet. De accessoires van Lenovo maken het leuk en gemakkelijk om spelletjes met elkaar te spelen. (Foto’s van de officiele website)

Jammer is dat een muis en toetsenbord er niet automatisch worden bijgeleverd en als accessoires worden beschouwd.

Er is ook een aura interface is ook aanwezig waardoor meerdere gebruikers foto’s en video’s kunnen tonen. Terwijl je werkt met de Flex 20 kan je te allen tijde gebruik maken van het touchscreen, dit is best handig omdat je dan in principe geen muis of toetsenbord nodig hebt.

Nog een pluspunt van de Flex 20 is dat er USB poorten beschikbaar zijn, dit is handig als je snel en gemakkelijk films, fotos, documenten wilt afhalen of op de tablet zetten.

De Flex 20 maakt gebruik van het interactieve Windows 8 als besturingssysteem. Met mooie graphics is dit gemakkelijk om te gebruiken. Doordat je kan gebruikmaken van het touchscreen kan je supersnel wisselen tussen taken.

Conclusie

De Flex 20 is een gebruiksvriendelijke all in one pc. Hij staat mooier dan een grote computer maar is te zwaar om een volwaardige tablet genoemd te worden. Op de Flex 20 werken is zeer aangenaam en is daarom een goede keuze als computer voor bijvoorbeeld school of kantoor gebruik. De batterij duur is helaas kort (ongeveer 4 uur) en daarom niet ideaal as tablet. Dus hoewel de Flex 20 een ‘all in one pc’ is, is hij toch meer een pc dan een tablet. Het concept is natuurlijk wel super leuk: je hebt beide in 1 aankoop.

Als aanbeveling zou ik zeggen dat als je de Flex 20 wilt aankopen, je dat voornamelijk moet doen omdat je een computer met touchscreen wil, een tablet niet echt nodig hebt maar wel het idee leuk vind om daar af en toe gebruik van te maken.

Je kan hier het officiele reclame filpje van de Flex 20 bekijken. Dit somt al de unieke eigenschappen van de all in one pc mooi op.

 

Elise Jansens (Student):
Related Post