X

Een nieuwe telefoon kopen? De nieuwste telefoon, de HTC One Kopen!

Halverwege maart is hij te koop: de HTC One

Mijn ‘oude’ HTC One X heb ik net weggedaan, dus tijd om verder te kijken. Natuurlijk had ik al de eerste geruchten voorbij zien komen, maar 19 februari is de HTC One officieel gepresenteerd in London. Vanaf maart zou hij te koop zijn, maar de meest leveranciers geven 15 maart als richt datum op. Voor de snelle beslissers wordt zelfs HTC Medialink meegeleverd.. Kunnen termen als Boomsound, Ultrapixel, Zoe en Blinkfeed het waarmaken? bestellen of afwachten? 

BlinkFeed, Zoe en BoomSound

Bovenstaande termen werden geroepen tijdens de HTC One Keynote in london. Klinkt goed, maar is het wat? Ik moet zeggen met name het start scherm is volledig anders. In eerste instantie doet het denken aan de tiles van WindowsPhone, maar toch is het dit niet. BlinkFeed, zo heeft HTC het genoemd. Gedachte is eenvoudig: In een oogopslag zie je gelijk de door jouw uitgekozen feeds op je start scherm, en keuze is er volop, meer dan 1400 partners leveren content voor deze feeds, Facebook inclusief uiteraard.
Ook eigen content, welke afkomsting is van Zoe, wordt getoond. De ervaring die Zoe moet bieden noemen ze “Capture and Relive moments”. Waar het op neer komt is dat de HTC One gelijktijdig filmt, en foto’s maakt, en deze automatisch combineert tot een soort fragment uit je leven.. dit fragment is dan de Zoe welke ook in BlinkFeed te zien zal zijn.
Om je muziek kracht bij te zetten heeft HTC BoomSound bedacht. BoomSound is meer hardware dan software. Het bestaat uit een ingebouwde versterker, en 2 speakers die aan de voorkant, boven en onder van de One zitten. Gooi hier dan nog Beats Audio technologie over heen en er komt een goed vol en zuiver geluid uit dat tot 4 keer harder dan de iPhone 5 zou moeten zijn, aldus HTC.

Not just the best Android phone, but the best phone ever!

Vernieuwingen zoals boven beschreven zijn natuurlijk mooi maar is dat genoeg om ‘m tot ‘best phone ever’ te bombarderen? Wat mij beteft niet! Maar eerder genoemde zaken zijn nog niet alles.. De processor is de nieuwe Qualcomm Snapdragon 600. Met Quadrant scoort deze maar liefst 11.917, ter vergelijking:  de Galaxy S3 scoort 5.450, de Nexus 4 4.567 en mijn HTC One X 5.916. Absolute topscore dus. Het scherm behoort ook tot de top, met z’n 468ppi heeft de One de hoogste pixel dichtheid tot op heden! Het scherm van 4.7″ is uitermate goed.. of het formaat voor iedereen geschikt is betwijfel ik echter wel. Persoonlijk vond ik 4.7″ wat aan de grote kant. Er is wederom gebruik gemaakt van Guerrilla glass, iets wat ik persoonlijk erg goed vind.
Verder heeft HTC volgens eigen zeggen de wereld van de Megapixel op de kop gegooid. De BSI sensor van One’s hoofd camera is slechts 4MP echter de pixels zouden groter en daardoor beter zijn dan een ‘oudewetse’ 4MP sensor. Zo zou de lichtgevoeligheid 300% verbeteren waardoor niet alleen in situaties met weinig licht beter foto’s gemaakt kunnen worden, maar overdag kunnen foto’s veel sneller genomen worden (kortere belichting tijd nodig). Praktijk zal dit echter nog moeten uitwijzen denk ik. Ook maken ze nu gebruik van Optical Picture Stabelizer, iets wat tot nu alleen de Lumia pure view zou heeft.
Terug van weg geweest is ook de IR Blaster. Daar waar dit infrarood (irda) vroeger de enige manier van draadloze communicatie tussen telefoon en accessoires was, wordt irda tegenwoordig nauwelijks nog gebruik. Mijn Galaxy Note 10.1 heeft er welliswaar ook irda, maar juiste software ontbreekt volgens mij. Met Sense TV zou je echter je complete home entertainment moeten kunnen aansturen, ook qua content. De IR Blaster is ‘verborgen’ in de aan en uit knop. Erg netjes gedaan.
BoomSound gaat niet alleen over afspelen, HTC heeft ook de opname kwaliteit verbeterd. Er zijn volgens mij nu 2 microfoons, en noise cancellation is verder doorgevoerd. Als je bijvoorbeeld belt in een luidruchtige omgeving ‘hoort’ de HTC One dit, en zal het speaker volume verhoogd worden. Ik zeg: Nice..
Al met al zouder er zo’n 300 verbeteringen zijn doorgevoerd t.o.v. van eerdere modellen!
Technische specificaties ga ik hier niet verder vermelden. Deze zijn overal te vinden zoals hier op de site van HTC.

Uiterlijk van HTC One

Over het design kan ik kort zijn: Ik vind het erg mooi, het rechthoekige design is modern (thanks Apple). De zijkanten lopen een beetje af waardoor de rand slechts 4 mm is. Dit ligt prettig in de hand en daardoor oogt hij mooi slank. Er zijn géén uitsteken deeltjes, zelfs de camera blijft deze keer netjes binnen boord, iets wat mij bij de One X erg irriteerde. Uniek zou ook het volledige aluminium unibody zijn. De streepjes op de achterkant zijn plastic, dit was nodig voor de antennes. Alle knoppen zijn netjes weggewerkt en niet of nauwelijks voelbaar. Zoals eerder aangegeven zijn boven en onder het scherm de speakers geplaatst. De totale duur om zo’n unibody te produceren zou 150 u zijn.
De One is leverbaar is Beautiful Silver en Beautiful Black. Bij het afsluiten van een abonnement kom je soms ook – T-Silver en T-Black tegen. Deze zijn eigenlijk gelijk maar zijn gebrand door T-Mobile. De zwarte variant zou overigens erg vlek gevoelig zijn, ’t is maar dat je het weet.

Conclusie

Ik denk absoluut dat dit een top toestel is dat op vele vlakken superieur is aan andere hedendaagse toestellen. Dit toestel kost los tegen de € 700. Bij een éénjarig abonnement kost hij meestal tussen de €300 en €400, bij een 2 jarig abonnement tussen de €0 en €100. Persoonlijk hou ik niet van 2 jarige abonnement, maar deze telefoon moet dit qua techniek makkelijk kunnen! Gooi daar voor de snelle beslissers nog een Media link (HTC’s variant van Apple TV) en ik denk dat je er heel veel plezier er aan aan zult beleven.

Accessoires geschikt voor de HTC One:

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post