X
    Categories: Artikels

Fidget Spinners – De Rage van 2017!

Fidget Spinners, je komt ze tegenwoordig overal tegen.. heb je er nog geen live gezien? dan zal dat snel veranderen wat het verspreidt zich als een lopend vuurtje, vooral onder kinderen gaat dit hard. Hebben de vriendjes / vriendinnetjes er één dan is de kans groot dat ze snel het virus te pakken hebben.

Wat is een Fidget Spinner eigenlijk?

Een Fidget Spinner of ook wel Hand Spinner of gewoon Spinner genoemd is een klein speeltje dat je in je vinger rond kunt draaien. Hoe onnozel het ook lijkt, het is zéér vermakelijk. In de basis draai je er gewoon mee rond, eerst de spinner in de ene hand en een draaigevend met de andere hand. Leuk hoe de Spinner dan rond draait..  Volgende stap is om dit zelfde met één hand te doen. Vast houden tussen 2 vingers en een draai geven met de 3e. Dat blijkt al lastiger en vergt wat oefening.

Heb je de basis van het draaien onder controle dan kun je gaan balanceren op één vinger. Dit vergt wat rust en concentratie want het is lang niet zo makkelijk als dat het op de vele youtube filmpjes lijkt. Het is een goede oefening om de motoriek van de handen / vingers te oefenen.

Kun je eenmaal goed balanceren dan ga je naar het volgende niveau: trucjes doen! Wisselen van hand, van vinger naar vinger of zelfs achter je rug door gooien en opvangen terwijl de spinner mooi door draait! Dit vergt veel oefening maar is wel knap als het eenmaal lukt!

Hulpmiddel bij ADHD?

Velen beweren dat het een hulpmiddel kan zijn mij mensen met ADHD. Feit is dat je er lekker mee bezig kunt zijn en dat je wil je het goed doen je er wel op moet concentreren.. zeker in het begin is het even lastig. Heb je de neiging om te ‘klikken’ met de pen, of zit je constant te wippen op je stoel? Dan vind je een Fidget Spinner vast ook heerlijk om mee te spelen, het geeft wat te te doen en je traint er ook je motoriek mee.

Soorten spinner?

Momenteel zijn de basis varianten van de spinners erg populair. Dit zijn plastic spinners in één kleur met 3 pootjes. In het midden een klein lager waar de houder doorheen zit. In de ‘pootjes’ zitten ook lagers die zorgen voor een goede massatraagheid (vliegwiel effect) waardoor de spinner lekker lang draait.

Een leuke en eenvoudige variant is het ‘bat’ model, deze heeft de vorm van het logo van batman en heeft slecht 2 pootjes, of eigenlijk vleugels. Ook in deze vleugels zitten lagers verwerkt voor extra gewicht.

Een leuke  variant is de Glow in de dark spinner. Zelfde als de ‘classic’ spinner maar dan gemaakt van oplichten materiaal (na dat het in licht opgeladen is).

Ga je een stapje verder dan kom je bij de metalen (aluminium) spinners uit. Hier zijn vele varianten in. Variërend van helemaal rond tot minimaal 2 pootjes. Sommige vrij licht anderen verzwaard met versiersels.

RamonsGadgets biedt een uitgebreid assortiment aan Fidgets Spinners. Van de goedkope basis varianten tot zéér exclusieve metalen spinners (webshop wordt momenteel nog bijgewerkt).

Fidgets Spinners Online kopen

Fidget spinners zijn inmiddels op vele plaatsen te koop of te koop geweest (uitverkocht). Veelal gaat het om de eenvoudige basis variant. Online kom je een groter assortiment tegen. RamonsGadgets heeft meer 25 verschillende soorten die meestal ook nog in diverse kleuren of uitvoeringen leverbaar zijn!

De basis spinners staan in middels online. De exclusievere modellen zullen op korte termijn ook online beschikbaar zijn. Alles wat bij RamonsGadgets online te bestellen is wordt uit voorraad geleverd. Meestal binnen 1 à 2 werkdagen. Bij vragen neem gerust contact op.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post