X

IO Hawk – Skateboard gekruist met een Segway

Een Segway is een leuke manier om je zelf te verplaatsen, maar waar laat je zo’n ding als je even een winkel of iets dergelijks in wilt? Op de CES 2015 is de IO Hawk gepresenteerd, het is eigenlijk een soort van kruising tussen een skateboard en een Segway: Voorbewegen als een Segway maar (bijna) zo compact als een skateboard! Persoonlijk vind ik het een ‘cool’ ding maar de vraag is natuurlijk wat kun je er mee, hoe snel gaat ie en wat is het bereik op één accu lading?

Specificaties

De topsnelheid is iets van 10 km/u maar is afhankelijk van de omstandigheden en op één volle accu zou je een bereik tussen de 14 en 20km moeten hebben.

De IO Hawk weegt ongeveer 10kg en heeft afmetingen van ongeveer 70x25x25 cm. Verder wordt vermeld dat deze voldoet aan IP54, wat zoveel betekent als dat deze tegen stof kan en bestendig is tegen spat water, lichte regen zou dan geen probleem mogen zijn.

Er is ook verlichting aanwezig maar dit is meer om gezien te worden dan dat je er in het donker mee kunt rijden..

Prijs per 6-1-2015: $1799 (€1510)

Conclusie

Een segway met een prijs tussen de €7000 en €8000 is erg veel maar daarvoor krijg je wel een fraai vervoersmiddel waar je leuk mee kunt toeren. De IO Hawk zie ik minder als iets om mee te toeren maar is handiger als je ergens heen gaat waar je ook naar binnen wilt. Bijvoorbeeld even de stad is, naar de winkel of even bij vrienden op bezoek.. maar zelfs dan vind ik zo’n 1500 euro een flink bedrag.. Voor die prijs blijft het denk ik een gadgets wat enkel door echter liefhebbers aangeschaft zal worden.

Update november 2016: Prijzen zijn inmiddels iets gezakt, vanaf $1299 maar tegenwoordig zijn in Nederland vele ‘clones’ van de IO Hawk beschikbaar. Prijzen hiervan variëren vanaf  ongeveer 239 tot zo’n 600 euro. Ga je voor een goedkope, controleer dan of deze CE gecertificeerd is en of er een Samsung of LG baterij in zit.
McFly Hoverboard (239 euro)
Soho Wheels (279 euro)
OXBoard – Nederlandse fabrikant (599 euro)

Zelf heb ik sinds een tijdje een die vergelijkbaar is met de McFly, zie mijn ’test’ onderstaand:

 

 

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post