X

iPhone 6 Pre Orders in Nederland gestart!

Of je Apple fan bent of niet, feit is dat je er niet om heen kunt, direct of indirect!

Direct contact moge duidelijk zijn. Of je hebt of koopt zelf een Apple iPhone, of je kent wel iemand die er één heeft.
Indirect? Hiermee bedoel ik de invloed die Apple op de wereld heeft. Met de éérste iPhone is een nieuwe trend gestart, en dit heeft ook enorme (positieve) invloed gehad op andere (smart)phones.
Vele Android fans zeggen dat iPhone 6 weinig nieuws te bieden heeft (“Welcome to 2012”). Ik ben het hier (deels) mee eens echter Apple gaat er wel voor zorgen dat deze ‘nieuwe technieken’ massaal beschikbaar komen en dat de technieken meer toepaspaar worden in praktijk waardoor de adoptie hiervan een flinke impuls zal krijgen.
Neem bijvoorbeeld ‘NFC’: 2 Jaar geleden had ik de HTC One X, deze was reeds voorzien van NFC. Echter meer dan een eenvoudige test om iets uit te wisselen met een andere NFC telefoon heb ik er niet mee gedaan.
Straks zullen er ruim 80 miljoen smartphones met NFC bijkomen, hierdoor wordt het ineens interessant om (meer) NFC toepassingen op de markt te brengen, en voor we het weten betalen we massaal onze boodschappen met NFC!

Dat zelfde gaat gelden voor de Apple Watch. Nu worden smartwatches nog gezien als iets voor nerds.. maar als de Apple Watch straks massaal op de markt komt, worden smartwatches net zo gewoon als een smartphone..

Dus of je wilt of niet, Apple, de nieuwe iPhone, Apple Pay en de Apple Watch zullen straks ook jouw leven beïnvloeden, direct of indirect!

Ben jij een Apple fan? Dan hoop je waarschijnlijk dat je telefoonabonnement snel is afgelopen zodat je tegen relatief lage (initiële) kosten een iPhone6 aanschaffen. Aanschaffen zonder abonnement is nogal kostbaar (vanaf €699,- voor de iPhone6 en vanaf €799 voor de iPhone6Plus)

Kort de verschillen tussen de iPhone6 en de iPhone6Plus:

  • €699 vs €799 vanaf prijs
  • 4,7″ vs 5,5″ scherm
  • 138,1x67x6,9  mm vs 158,1×77,8×7,1 mm
  • 1334×750 vs 1920×1080 pixels
  • Digitale vs optische beeldstabilisatie
  • geen tablet modus vs tablet modus

 

Preorder iPhone6 of iPhone6Plus (via Coolblue)

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (1)

  • Inderdaad: "Credit where credit is due".

    Als een geconverteerde Apple gebruiker (fan is een te sterk begrip in mijn geval) ben ik vooral overgestapt vanwege de premium kwaliteit van de Apps en het gebruiksgemak.
    Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik switchte van Windows Mobile 6.1 op een HTC Diamond en een pennetje als UI. Ook DAAR trouwens credit die door vele "Apple-haters" met gemak vergeten wordt: het scherm en vooral de bediening van de eerste iPhone was een enorme stap voorwaarts en is sindsdien de standaard voor iedere (!) smartphone.

    Ik heb dus nauwelijks ervaring met Android dus kan en WIL er ook niet over oordelen want ook hier ligt een groot voordeel dat door de wederzijdse haters even gemakkelijk vergeten wordt: het enorme voordeel van 2 concurerende OS is dat ze elkaar scherp houden, proberen af te troeven en hierdoor dus steeds gebruikersvriendelijker worden, en daar profiteren wij als gebruikers dan weer van.

    Concluderend ben ik het dus helemaal met Ramón eens, en ik weet uit eerste hand dat hij niet eens een Apple fan is, over credit gesproken !

    Omarm het feit dat je behoort tot het kamp waar je je het best voelt, maar accepteer - en geef het misschien zelfs toe - dat zonder Apple deze kampen niet zouden bestaan en ik durf persoonlijk te betwijfelen of de smartphones dan zo fantastisch zouden zijn als het verbluffende stukje techniek dat je op dit moment gebruikt :-)

    Roul Kierkels, Smartphone Fan

Related Post