X

Netflix Nederland – Online Films kijken via internet

Je hebt het vast reeds ergens gehoord of gelezen: sinds begin september is Netflix in Nederland beschikbaar. Maar wat is  het eigenlijk, is het een hype of is het de moeite van het bekijken waard? Vooruitlopend op de toelichting zeg ik: Ja, Netflix is zeker de moeite waard als je graag series en of films kijkt op een moment dat het jou uitkomt.

 Wat is Netflix?

Netflix is een online streaming dienst waarmee je via internet een groot aantal series, films en documentairs kunt kijken. Het Nederlandse aanbod in films en series is anders dan het aanbod in Amerika, dat heeft met rechten te maken. Maar momenteel is er echter al een behoorlijk aanbod. Wat dacht je van Dexter, Fringe, Sons of Anarchy, the Killing, Californications en prisonbreak om een paar populaire series te noemen. Naast een aantal oudere series maakt Netflix ook zelf series die zeker de moeite waard zijn en die nergens anders te kijken zijn zoals Hemlock Groves (met Famke Janssen), House of Cards (met Keven Spacey).

Hoewel de nieuwste films nog niet via Netflix te kijken zijn is er een ruim aanbod aan films, wat denk je van De Heineken Ontvoering, Van Helsing, Underworld, The Ring, de Eetclub, Prince of Persia of Angels & Demons?

Je kunt netflix eerst een maand gratis proberen, daarna kost het €7,99 per maand. Je kunt maandelijks opzeggen dus je zit nergens lang aan vast. Voor €7,99 kunt je op 2 apparaten gelijktijdig films kijken. Hier zo meteen meer over.

Hoe en waar kun je Netflix bekijken?

Zoals eerder gezegd werkt Netflix via internet. Meest voor de handliggend is natuurlijk afspelen op PC of Laptop. Afspelen kan direct vanuit je browser.

Voor Windows8 is er ook een Netflix App in de Windows Store. De App is uiteraard ook te gebruiken op de Surface of andere Windows8 tablet.

Zowel voor IOS als voor Android zijn ook Netflix apps te downloaden, dat betekent dat je Netflix kunt kijken op je Android Telefoon en Tablets, en uiteraard ook op je iPhone en iPad. Hoewel kijken via pc, telefoon of tablet natuurlijk best leuk is wordt het pas echt leuk als je Netflix op je TV kunt kijken.

Benodigde hardware voor Netflix op TV?

Diegene die onlangs nog een nieuwe flatscreen hebben gekocht hebben misschien gelukt. Sommige Smart TV beschikken namelijk standaard over de Netflix app of een mogelijkheid om de App te installeren op je TV.

Voor wie geen TV heeft die dit ondersteunt, geen nood. Voor enkele tientjes kun je je TV geschikt maken om Netflix te kijken. Voorwaarde is wel dat je TV beschikt voer een HDMI aansluiting.

Enkel opties om netflix op je TV af te spelen:

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post