X

Bleep: Whatsapp en Snapchat concurrent?

Vorig jaar lanceerde de makers van BitTorrent de ‘Private Messaging App’ genaamd Bleep. Enkele dagen geleden (12 mei) heeft BitTorrent een nieuwe versie van Bleep gelanceerd, tevens is de App nu ook beschikbaar voor iOS. Bleep was ook reeds beschikbaar voor Windows 7 / 8, Android en Mac! In de nieuwe versie wordt ook de ‘Whisper’ (fluister) optie geïntroduceerd, dit is een optie waarmee berichten kunt versturen die weer verdwijnen, beetje zoals Snapchat dus.

Bleep: Private Messaging

Bleep claimt een “privat messaging app” te zijn. Het systeem maakt gebruik van de versleuteling die ook door het bekende BitTorrent programma wordt gebruikt, tevens is het zo dat er P2P (Peer to Peer) gecommuniceerd wordt. P2P betekent dat er niets van je berichten in de ‘cloud’ wordt opgeslagen en dat het directe communicatie tussen verzender en ontvangen is. Het bericht bestaat dus enkel op jouw device en op het device van de ontvangen.

Tevens kun je Bleep gebruiken zonder enige vorm van identificatie. Geen email adres, geen telefoonnummer, geen echte naam. Enkele een ‘Nick name’ is nodig. Vrienden voeg je toe door ze uit te nodigen of je Bleep Key te delen. Uitnodigen kan bijvoorbeeld via email of met een telefoonnummer. Je kunt ook je eigen ‘key’ bekend maken via bijvoorbeeld twitter zodat je bekenden / volgers jou kunnen toevoegen aan hun Bleep. Live uitnodiging kan ook. Dit kan door met jouw Bleep een code te genereren, dezecode kan dan door de ander met zijn / haar Bleep ingescand worden.

 

Screenshot beveiliging

Je hebt het vast ergens gelezen over SnapChat: hoe privé is je (whisper) bericht als de andere een screenshot maakt? Bleep voorkomt dat de gebruikersnaam en het bericht / foto in één scherm te zien zijn. Als er dan een screenshot gemaakt wordt dan is het slechts een bericht zonder afzender.. kan dus van iedereen zijn en jouw identiteit blijft verborgen. Gênante foto’s van je zelf versturen is natuurlijk nooit echt handig en daar helpt deze vorm van beveiliging natuurlijk niet.

Bleep mogelijkheden

Naast berichten (inclusief plaatjes) kun je ook gratis bellen met andere Bleep gebruikers. Ook bij bellen geldt dat je P2P belt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt een (cloud) server waar eventueel ‘data’ achter kan blijven.

Platformen

Bleep is momenteel beschikbaar voor iOS (iphone / ipad), Android, Windows en Mac. Je kunt al deze versies downloaden via www.bleep.pm

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post