X

Steadyshot met de SlingShot? – Filmen met iPhone of Android toestel?

Stabiliseer je smartphone videos met de Slingshot!

Bovenstaande is wat WOXOM wil bereiken met de SlingShot. Ze hebben een katapult achtige houder ontwikkeld waarin je je smartphone kunt zetten om er vervolgens stabiele filmpjes met je telefoon mee op te nemen. Op verzoek van een vriend heb ik ‘m eens bekeken.. maakt de SlingShot zijn verwachtingen waar?

Ik heb wel eens filmcamera’s gezien met ingewikkelde constructies met gewichten die er voor zorgen dat de camera altijd recht blijft hangen.. ik was dan ook bijzonder nieuwsgierig hoe ze dat met deze SlingShot opgelost hadden. Na het uit de verpakking halen bleek al snel hoe ze dit hadden gedaan: niet!  Oké, meteen was ik teleurgesteld.. mijn verwachtingen waren blijkbaar wat aan de hoge kant. Maar betekent dit nu dat dit een waardeloos ding is, of wat heeft het dan wel te bieden? Let’s find out..

Praktijk test

Ik heb mijn HTC One X gebruikt voor deze test. Met z’n 4,7″ scherm is dit een groot toestel en in eerste instantie dacht ik dat ik de houder zo ver zou uitrekken dat ik deze stuk zou maken. Maar eerlijk is eerlijk, het is een uiterst degelijke houder. Ik heb testen gezien dat de houder in alle mogelijke vormen wordt geduwd, getrokken en gedraaid waarna deze weer netjes terug veert naar zijn oorspronkelijke toestand. Het is dan ook geen enkel probleem om z’n groot toestel in de houder te plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat mij in eerst instantie nog stoorde waren die vreemde ‘uitstulpsels’, maar ook hier is over nagedacht, deze kunnen namelijk ingeklapt worden zodat ze in het handvat verdwijnen.

Wat ook fijn is, is dat het handvat met een kogel-koppeling vast zit aan het houdertje, nog beter, het houdertje is er van af te schroeven en door zijn universele koppeling is deze ook te gebruiken op de gangbare tripods en dergelijke.

De vreemde ‘uitstulpels’ blijken pootjes te zijn waardoor je de SlingShot zelf ook als een soort van tripod / steun kunt gebruiken. Dit vind ik persoonlijk wel erg leuk. Hoe vaak heb je op vakantie niet een foto van jou en je partner willen maken maar krijg je onmogelijk je telefoon ergens geplaatst? Deze SlingShot is hier ideaal voor! (Ik geef mijn telefoon nooit aan willekeurige voorbijgangers.. sowieso, liefst zoek ik een rustig moment zonder al te veel ander mensen die door het beeld kunnen lopen).

Ook voor personen die hun telefoon gebruiken om te (video) skypen is dat erg handig, zet je telefoon in de SlingShot en je kunt skypen zonder dat je gesprekspartner zeeziek wordt, en je hebt je handen vrij om aantekeningen, gewoon door te werken, verder te koken of wat mensen zoal doen onder ’t skypen.

Als Tripod

Losse onderdelen

 

Stabiel filmen?

Bovenstaande zaken zijn leuk en aardig, maar dat is niet waar ze mee adverteren. Ik heb  vervolgens twee vergelijkbare filmpjes gemaakt. Ik zal jullie deze ‘home videos’ besparen, niet dat ze zo slecht zijn, maar omdat mijn conclusie is dat je niet veel verschil ziet. Voordeel van de SlingShot is wel dat je ‘m eenvoudig in één hand kunt vast houden waardoor je ‘m 1. beter en eenvoudiger kunt bewerken en 2. makkelijk omhoog houdt als je bv over een groep mensen heen wilt filmen. Zelf ben ik vrij groot, maar ik merk dat het omhoog houden vaak gepaard gaat met gewiebel en slechte / onhandige grip. Daar maakt deze Slingshot wel een einde aan.

Conclusie

Alvorens ik tot de echte conclusie komt even de prijs. De officiële prijs is $19,95 (+/- €15,-) exclusief verzend kosten. Verzenden binnen Amerika is gratis maar daar hebben wij weinig aan.

De SlingShot als product is degelijk. Nadeel van de universele constructie is dat bij grotere toestellen zoals die van mij, de schuine stand van de armpjes een deel van de onderkant van de telefoon afdekken waardoor knopjes laster te gebruiken zijn maar éénmaal aan filmen of wat dan ook stoort dit verder niet.

De ‘pootjes’ vind ik uitermate handig. Zeker voor zaken als skype of wellicht een filmpje te maken terwijl je 2 handen wilt gebruiken om iets te demonstreren. Voor de dames met een wat ruimere handtas is de SlingShot ook handig om mee te nemen op uitstapjes zodat je af en toe een foto’s van jou en je partner kunt maken zonder hulp van anderen.

Bij het filmen biedt de SlingShot ook wel wat extra, maar maakt wat mij betreft de belofte niet waar.. daarbij geldt voor mij dat ik me ook niet met zo’n ding in de hand zie rondlopen, maar dat is persoonlijk :)

De prijs van ongeveer € 15,- exclusief verzend kosten vind ik lastig. Voor hetgeen ik er mee zou doen vind ik het eigenlijk te veel. Voor de helft zou ik ‘m absoluut kopen. Ik kan me wel goed voorstellen dat iemand die frequent met de telefoon skypet of wellicht een filmpje zo wil kijken € 15,- reëel bedrag is.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post