X
    Categories: Artikels

TIPS: Apps voor onderweg (iPhone / Android)

Woon-werkverkeer kan een zeer stressvolle en frustrerende ervaring. Maakt niet uit hoe vaak je naar dezelfde bestemming reist, vaak zijn er onverwachte obstakels. Verkeersvertragingen, wisselstoringen bij het treinverkeer – zelfs een huilende baby in een overvolle metro kan uw reis verstoren.

Tegenwoordig, nu het gemiddelde huishouden een PC of laptop heeft, weten we allemaal hoe we nieuwe auto onderdelen snel kunnen bestellen, de snelste route kunnen uitstippelen en auto verzekeringen met elkaar kunnen vergelijken. Maar op het gebied van mobiele technologie op de weg zijn de meeste mensen wat minder thuis.

Maar het is niets wat een paar handige apps niet aankan, toch? Een recente studie toont aan dat pendelaars die gebruik maken van (verbonden) apps de neiging hebben om een betere tijd te hebben om van punt A naar punt B.

Onderstaand enkele tips die het leven onderweg makkelijker en veiliger maken! 

Waze – Navigatie (Android / iPhone)

Community-based verkeer en navigatie-app Waze heeft meer dan 30 miljoen gebruikers, die allen helpen om de meest up-to-date  informatie te genereren over verkeerswaarschuwingen. Met Waze bent u continue op de hoogste van de laatste verkeersontwikkelingen in real-time, kunt u gebruik maken van spraakgestuurde navigatie en zelfs deelnemen aan groepen waarmee je informatie over het woon-werkverkeer kunt delen met anderen.

.

Smartpark (Android)

Hoe vaak heb je vergeet waar je de auto hebt geparkeerd? Met SmartPark hoeft je je daar geen  zorgen meer te maken, door het opslaan van zowel locatie als de hoogte van de auto (goed voor parkeergarages),  zal het je gemakkelijk met een kompas laten terug keren naar je auto. Smartpark geeft je ook een signaaltje als je parkeertijd verstrijkt!.

Car Minder (Android)

Zoals SmartPark, laat Car Minder je zien / vastleggen waar je de auto hebt geparkeerd. Voordeel van Car Minder is dat je ook ‘achteraf’ nog snel even de locatie handmatig kunt instellen. Zéér eenvoudig in het gebruik. Maakt gebruik van google maps.

.

.

Car Pass – Car Locator (iPhone en Android)

Car-Pass, de organisatie die de officiële kilometertellercertificaten aflevert, heeft een intelligente app voor smartphones ontwikkeld. Daarmee kan je je parkeerplaats in het oog houden en hoef je je geen zorgen te maken over het overschrijden van de parkeertijd of het terugvinden van je auto.

Sta je in een betalende zone?
Dan geef je gewoon de tijdsduur in waarvoor je betaald hebt. Een ingebouwde alarmfunctie waarschuwt je wanneer het tijd is om extra geld in de parkeermeter te stoppen of om je auto te verplaatsen. Een extra functie laat je toe om via sms te betalen en zal je automatisch waarschuwing om de betaling te stoppen als je de parkeerplaats verlaat.

Textecution (android)

(Tip voor ouders van jonge telefoon verslaafde bestuurders)
Textecution is een betaalde app op deze lijst, maar het kan de moeite waard als het je eigen leven of die van een ander mogelijk bespaard. Textecution is ontwikkeld om sms’en en rijden te voorkomen. Niet alleen sms, maar ook facebook en twitter worden geblokkeerd tijdens het rijden. Doormiddel van een slim genoeg systeem laat het je bepaalde functies van de telefoon niet meer gebruiken als je boven de 25 kilometer per uur gaat. Het is ontworpen voor tieners, maar het helpt smsen en rijden tegen te gaan op elke leeftijd.

De App wordt door een beheerder geïnstalleerd, indien de telefoon als bijrijder of bv in de trein wordt gebruikt, kan via de app direct toestemming gevraagd worden aan de beheerder dit dit dan op afstrand kan goedkeuren.

.

Text Stop (Android)

(Tip voor ouders van jonge telefoon verslaafde bestuurders)
Text Stop doet in de basis hetzelfde als Textecution, maar is wat vriendelijke geprijsd. Het voorkomt dat onder het rijden ge-sms’t en ge-e-maild wordt, ook worden inkomende berichten tijdens het rijden voorkomen. De app is beveiligd met een admin code en kan middels sms geactiveerd of gedeactiveerd worden.

.

Accessoires voor in de auto 

 18,50
Eenvoudig gegevens van je boardcomputer uitlezen en tonen op je mobiel of laptop. Error codes zijn uit te lezen en fout geheugen kan gereset worden. Ook kun je tijdens een rit realtime informatie / dashbord bekijken.
Toevoegen aan winkelwagen
Michiel:
Related Post