X
    Categories: Artikels

Vakantie Tips voor Gadgets liefhebbers

Zomer vakantie

Ik ben net terug van een geslaagde vakantie in het zonnige Rhodos. Tijdens deze vakantie zijn mij een aantal zaken ‘opgevallen’ die voor de gadgets liefhebber toch wel handig zijn om rekening mee te houden. Deze wil ik graag met jullie delen.

Stroom voor je gadgets

Vakantiehuisjes, maar zeker hotels hebben vaak gebrek aan stopcontacten. Zo ook waar wij waren. We hadden welgeteld één leeg stopcontact. TV kon uitgetrokken worden waardoor dit uit eindelijk twee werden. ‘S nachts waren beiden bezet door onze telefoons. Dus ik dacht dan laad ik mijn camera en battery pack wel op terwijl wij ’s middags lekker aan het zwembad van de zon genieten. Bij terugkomst dacht ik wat laadt die battery pack, 20.00mAh, toch maar langzaam op. Maar wat bleek: Even nadat het kaartje van de kamer uit het houder getrokken werd ging alle stroom uit. Enige waar stroom op bleef was het koelkastje.. maar die wil je nu juist niet uittrekken :)

Tip 1: neem een verdeel stekker mee!

Met een verdeel stekker los je verschillende zaken op:

  • Je hebt meerdere aansluitingen zodat je alles tegelijk kunt opladen.
  • Als je naar een land gaat met een niet EU stekker, heb je slechts één adapter nodig om toch meerdere apparaten te kunnen opladen!
  • Indien net als in ons hotel, alleen de koelkast stroom behoudt bij het verwijderen van het kamer kaartje, dan kun je de verdeelstekker bij de koelkast insteken. Toch gekoeld drinken en ook je camera, battery pack of wat dan ook opladen terwijl je even weg bent.

Ons stopcontact zat aan de andere kant van de kamer.. maar ik wil mijn telefoon altijd naast me op het nachtkastje hebben liggen. Gelukkig had ik hier 2 oplossingen voor:

Tip 2: Lange laadkabel en/of Battery Pack

  • Ik had toevallig onlangs een 3 meter lange laadkabel voor mijn telefoon gekocht. Op vakantie bleek deze lang genoeg om van stopcontact tot nachtkastje te komen. Ideaal dus.
  • Alvorens ik had bedacht dat ik die 3 meter lange kabel bij had, had ik mijn telefoon ’s nachts aan de battery pack gehangen zodat ik de telefoon op het nacht kastje kon blijven liggen en ik deze toch kon opladen. Werkte uiteraard ook maar het nadeel was dat mijn battery pack niet kon opladen waar door deze de volgende dag minder vol zou zijn.

Onderweg en op het strand.

Op vakantie gebruik regelmatig apps als TripAdvisor, Runkeeper, Google Maps etc. Zeker een programma als Runkeeper waarmee ik (wandel) routes via GPS registreer verbruikt nogal wat batterij. Verder wil je op het strand of waterpretpark je telefoon ook beschermen tegen water en/of zand:

Tip 3: neem een extra batterij of battery pack mee

  • Voor iPhone’s zijn battery cases te verkrijgen. Voordeel van deze  cases is dat je de telefoon gewoon kunt gebruiken zonder aan een kabeltje te moeten hangen. Nadeel is dat zo’n battery case relatief lage capaciteit heeft en telefoon gebonden is.
  • Zelf had ik een 20.000 mAh battery Pack mee genomen. Hier kunnen 2 apparaten op via een USB kabel gelijk tijdig mee opgeladen worden. 20.000mAh is voldoende voor meerdere apparaten meerdere keren volledig op te laden! Nadeel van zo’n battery pack is dat deze toch wel groot zijn en je ook nog extra kabel(s) moet meenemen.. (bij voorkeur geen 3 meter kabel ;)

Tip 4: Autolader

Veelal worden op vakantie uitstapjes gemaakt met een (huur) auto, en ik denk dat velen net als ik de telefoon ook gebruiken voor navigatie. Met Tip 3 kom je dan al een heel end, maar voor in de auto en langere ritten is een autolader toch wel handig. Een eenvoudige lader met USB aansluiting kan dan voor vele apparaten gebruik worden.

Tip 5: Draagkoordje voor je telefoon.

Omdat ik mijn telefoon op vakantie ook veel gebruik voor foto’s te maken en zaken op te zoeken is dat kans dat deze eens valt vrij groot. Daarnaast ga ik op vakantie wat  luchtiger gekleed waardoor ik vaak geen of minder geschikte broekzakken heb.
Ik gebruik zelf een silicone case waar ik een (universeel) draagkoortje aan bevestigd heb. Bij veelvuldig gebruik kan ik deze even omhangen, maar belangrijker nog is dat ik goeie grip heb en bij het maken van foto’s het koortje om mijn pols kan draaien zodat hij niet tijdens een ‘bumpy’ ride over boord valt..

Tip 6: waterdicht hoesje voor op het strand

Ga je naar het strand, zwembad of waterpretpark en vind je het leuk om ook dan foto’s te maken of te filmen? Dan kan ik je een waterdicht hoesje aanraden. Sowieso ter bescherming tegen zand, maar het is natuurlijk ook leuk om actie foto’s / filmpjes in of vanuit het water ter maken. Met een goed hoesje kun je zelfs onderwater opnames maken.

Tip 7: (Mijn) Apps voor op vakantie

  • TripAdvisor. Prima app om leuke plaatsen en restaurantjes in de buurt te vinden. Trip Advisor heeft wel een data verbinding / wifi nodig. TripAdvisor heeft voor verschillende steden ook CityGuides. Deze kun je vooraf installeren waardoor geen dataverbinding nodig is.
  • NavFree. Gratis navigatie software met de mogelijkheid om kaarten vooraf te downloaden. Data verbinding dus niet nodig als kaarten eenmaal geïnstalleerd zijn.
  • Voor T-Mobile gebruikers: Travel & Surf voor activeren dag / weekpas.
  • Runkeeper (of soort gelijk). Ik heb runkeeper gebruikt om wandelingen en dagtripjes mee vast te leggen (GPS). Leuke is dat je ook op de route foto’s kunt maken waardoor je deze foto’s terug kunt zien in runkeeper.
  • TuneIn Radio om je favoriete Nederlandse radio station te luistern (dataverbinding nodig)
  • Dropbox. Indien je (Gratis) wifi hebt worden je vakantiefoto’s automatisch geüpload. Mocht er dan toch onverhoopt iets met je telefoon gebeuren heb je in ieder geval je foto al online beschikbaar. <aanmelden voor dropbox>
  • Telebankieren programma (Rabobank, ABN, ICS Cards) zodat je je uitgaven kunt checken en indien nodig geld kunt overboeken.

Verkrijgbare producten:

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post