X

Wolfgang AT-AS40SE (€119) vs AT-AS45IPS (€229)

Wolfgang AT-AS40SE –  Nieuwste low-budgets kwaliteits smartphone van Aldi

2 Maart 2013 was het weer zo ver. Aldi had weer een Wolfgang Smartphone in de aanbieding. Zoals gebruikelijk bij dit soort acties liep het weer storm en werden veel mensen teleurgesteld. Of misschien ook niet? 

Even na 8.00 op zaterdag ochtend stond ik weer voor de Aldi. Zo’n half uur voor openingstijd, niet als 1e, maar gelukkig wel als 2e.  Tegen 8.30 stonden zeker 10 mensen voor de deur. Van 5 wist ik reeds zeker dat ze een telefoon wilden! Toen de deur open ging weest de store manager de 1e drie aan. Deze 3 hebben geluk, want we hebben slechts 3 exemplaren van de telefoon..  Ik was één van de gelukkigen, deze keer niet voor mij, maar voor mijn vriendin waarvan de samsung galaxy txt z’n beste tijd gehad heeft.

In tegenstelling tot de AT-AS45IPS welke ik enkele weken eerder voor €229,- had gekocht, kost de AT-AS40SE €119,-. Toch een verschil van €110,- Hoe merkbaar is dit verschil?

Inhoud van de doos van de AT-AS40SE

Ik moet zeggen toen ik de inhoud ging bekijken was ik een beetje teleurgesteld. De basis dingen als lader, headset, handleiding zitten er uiteraard bij. Maar daar waar bij de AT-AS45IPS een hoesje en drie verschillende covers bij zaten, was dit bij deze niet het geval. Op zich geen ramp, maar toch wel jammer. Verder zat er weliswaar een screen protector op, maar deze zat enigszins scheef waardoor dit aan de rand niet uitzag.. een poging om dit te hertellen liep uit op een complete ramp maar dat zal aan mij hebben gelegen. Toch wel jammer dat er nu geen bescherming meer op het scherm zit. Los bestellen is bij dit soort toestellen erg lastig.

De telefoon – Specs AT-AS40SE.

De telefoon is met z’n 4″ scherm een mooi formaat. Eigenlijk vind ik dit prettiger dan 4.5″ of zelfs nog groter. De telefoon voelt prima aan, beschikt over de belangrijkste sensoren en heeft 2 camera’s. De front camera is wat mager met z’n 0.3MP, maar voor te skypen voldoet dit. Wel een opvallend groot verschil met z’n groter broer. Die heeft namelijk een 3MP front camera. Verder is het wel jammer dat de camera geen ‘flits’ heeft.
Het open maken van het toestel gaat wel minder fijn als zijn grotere broer, ik was bang dat ik iets stuk zou maken, het voelde een beetje fragiel, maar achteraf lijkt het toch een aardige constructie die niet zo snel stuk zal gaan. Toch is mij advies voorzichtig aan te doen.

De specificaties van het toestel staan hierboven weergegeven. Eigenlijk helemaal niet verkeerd en zou moeten voldoen voor de meest gangbare zaken. Ook een FM radio ontbreekt niet. Wat ik wel constateerde is dat de FM radio een standaard hoofdtelefoon niet herkent. Een headset waar ook een microfoon op zit wordt wel herkent. Dit in tegenstelling tot de AT-AS45IPS, die vindt een normale hoofdtelefoon ook prima als antenne. In Quadrant scoort de telefoon 2912,  zelfs net iets beter dan de AT-AS45IPS die 2881 scoort. Er zit overigens dezelfde processor in te zitten, dus opzich logisch dat het niet veel uiteenloopt.

Ook in deze telefoon kunnen 2 sim-kaarten. Ik heb dit in deze telefoon niet kunnen testen, maar lijkt alsof het principe gelijk is aan die van de AT-AS45IPS. Lees hier meer over Dual Sim opties.

Verder valt op dat van de aangegeven 4Gb telefoon geheugen slechts 1Gb beschikbaar is. Dat valt verbaast me toch wel enigszins, maar gezien er ook een Micro SD tot 32Gb in het toestel geplaatst kan worden is dit op zich geen probleem.

FM Radio

Geheugen

Sensoren

Update 4.0 naar 4.1

In de folder stond dat er via WolfgangMobile een update van Android 4.0 naar 4.1 gedaan kan worden. Dit is momenteel echter nog niet het geval, maar ik ga er vanuit dat dit wel nog zal gebeuren. Updaten kan dan denk ik via systeem instelling > Over de telefoon > Systeemupdates > Nu controleren. Dus ik zou zeggen af en toe gewoon eens checken.

Hoesje

Het blijkt lastig om een passende Case te vinden. Inmiddels heb ik een leverancier gevonden die passende hoesjes kan leveren. Kijk hier voor meer info.

Conclusie AT-AS40SE

Voor 119,- krijg je een prima telefoon die voor de meesten zal voldoen. Grootste nadeel t.o.v. de AT-AS45IPS vind ik het ontbreken van een flitser. Het verschil van 110,- zie je verder terug in lagere MP camera’s, de grootte van het scherm en de bijgeleverde accessoires.
Al met al denk ik een prima toestel voor een prijs van €119,-. Opvallend: Enkele uren nadat de telefoon is verkocht staan ze op marktplaats voor prijzen variërend van €150 tot €180!

Tip Zie overigens ook nog de tip mbt de gehele Wolfgang Serie

Enkele Accessoires voor Wolfgang AT-AS45IPS en AT-AS40SE:

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post