X

Wolfgang AT-AS40W de nieuwe Aldi hit Smartphone?

Nieuwe lowbudget Aldi Smartphone: Wolfgang AT-AS40W

Vanaf 10-5-2014 heeft de Wolfgang familie weer een lid erbij, dit keer geen groot, groter grootst, maar een opvolger van de populaire Wolfgang AT-AS40SE, althans zo beschouw ik deze.

Hoewel de AT-AS40W andere roots lijkt te hebben dan de AT-AS40SE, zijn de specificaties vrijwel gelijk. Afmetingen zijn wederom 124x64x11, het scherm 4 inch en de resolutie 480×800. Zelfs de camera voor en achter zijn qua MP onveranderd: 5.0 en resp, 0.3MP, maar deze keer is wel een flits aanwezig. Het geheugen zien we geen verschil. Wat is dan wel veranderd?

Wolfgang AT-AS40W Upgrade tov Wolfgang AT-AS40SE

Ondanks gelijke afmetingen is het design flink veranderd. De AT-AS40W is hoekiger en doet van boven bekeken denken aan de iPhone4. Ook de achterkant is flink anders. Zo zit de lens nu in het midden van de telefoon,  hetgeen eigenlijk wel jammer is omdat de hoesje van de AT-AS40SE dan zeker niet bruikbaar zijn voor deze telefoon. Naast het nieuwe uiterlijk is Android geupdate naar versie 4.2, en daarmee is het OS in ieder geval weer redelijk bij de tijd. Er zit een andere / snellere processor in die ipv 1Ghz op 1.3Ghz draait wel weer een dual core zoals voorheen. Wat dit in praktijk aan snelheidswinst oplevert kan ik helaas nog niet zeggen.

Opvallend vind ik dat deze nieuw Wolfgang Bluetooth 4.0 LE heeft, iets wat tot heden alleen aan de AT-AS55HD was voorbehouden. Persoonlijk denk ik dat BLE een mooie verbetering is. Dit is energie zuiniger, en het bereik is is theoretisch 100m tov 10m van voorgaande bluetooth versies! Uiteraard is wel de juiste accessoire met BLE vereist.

De nieuwe Wolfgang is quad band ipv triband, GSM850 netwerk wordt nu ook ondersteund wat mogelijk beter bereik in USA en Canada kan opleveren. Voor ons maakt dit dus weinig verschil naar mijn idee.

Minpunt is dat de batterij minder capaciteit heeft als zijn voorganger. Volgens de specs is de spreektijd gehalveerd! van 360 naar 180 minuten. De standby tijd verminderd van 300uur naar 200uur. De midrange modellen zoals te AT-AS45qHD en de AT-AS50Q zitten echter ook rond deze accuduur en ik zie hier weinig klachten over dus wellicht valt dit in praktijk mee.

Ander minpuntje voor gebruikers is dat er momenteel nog weinig goede hoesjes voor deze telefoon beschikbaar zijn. Keuze is beperkt en dan zullen het vooralsnog vooral universele cases zijn die aangeboden kunnen worden.

Conclusie Wolfgang AT-AS40W

De wolfgang AT-AS40W is in vele opzicht gelijk aan z’n voorganger. Android is weer een nieuwe versie (4.2), en de processor is wat sneller. Leuk is dat nu BLE aanwezig is, maar accessoires die dit ondersteunen zijn nog redelijk beperkt. Leuk is dat er nu een flits aanwezig is.  Wordt het een nieuwe hit voor de Aldi? Ik denk dat de prijs voor velen zéér aantrekkelijk is. Voor iedereen die geen krachtige telefoon nodig heeft / wilt is dit een prima toestel en ik verwacht dan ook dat deze telefoon binnen no time uitverkocht is. Heb je interesse, zorg dat je op tijd voor de Aldi staat!

Edit: Uit de advertentie bleek niet dat deze telefoon een flits had. Dit blijkt achteraf wel zo te zijn.

Hoesjes Wolfgang AT-AS40W

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post