X

3d-geprinte hardcase voor Wolfgang AT-AS45LTE

Ontwerp van hardcase AT-As45LTE

Enige tijd geleden berichtte ik op Facebook reeds dat ik bezig was met een hoesje voor de Wolfgang AT-AS45LTE, een hardcase in dit geval. Inmiddels zijn er redelijk wat prototypen gemaakt en is

het ontwerp flink verbeterd. Inmiddels gebruik ik zelf nu zo’n 2 weken naar tevredenheid het laatste ontwerp en wil ik de actuele prototypes aanbieden ter verkoop.

De case is lekker licht en sluit mooi aan en de telefoon klikt er netjes in. Ook voelt de case prettig in de hand. Het uiterlijk is echt een 3d-geprint uiterlijk: De print lijntjes zijn zicht- en licht voelbaar. Ik vind het niet storend, het is naar mijn idee juist minder vlek gevoelig dan een volledig glad oppervlak.

Het ontwerp van het hoesje heeft veel tijd gevergd, maar niet alleen het ontwerp heeft kost veel tijd. Omdat ik deze hoesjes met ABS heb geprint moest ik nog diverse test-prints doen om de juiste printer instellingen te vinden. Instellingen qua temperatuur, print dikte, print snelheid luisteren vrij nauw en ABS is één van de lastigste materialen om te printen. ABS is daarentegen wel stevig en duurzaam.

Nu het ontwerp voldoende goed is, en de printer instellingen goed staan kan ik een nieuwe hoesje printen in ongeveer 1½ uur tijd!

Huidige case

Klik op de foto om deze te vergroten

De huidige case is van Zwart ABS gemaakt, dit is water bestending en duurzaam materiaal (Lego is gemaakt van ABS). Doordat dat ik de case met afrondingen heb ontworpen kan hier of daar een ‘draadje’ aan de rand lost laten, mijn ’thuis printer’ is onvoldoende nauwkeuring om dit 100% goed te doen. De case is ook prima als ‘binnencase’ te gebruiken voor diegene die liever een flipcase willen. Deze case is prima te gebruiken in combinatie  360 case met krabbels, en case met print, dit zijn cases waar de telefoon normaal middels een sticky pad in bevestigd dient te worden, maar niet iedereen vind dit prettig. Die personen kunnen nu dan kiezen voor zo’n 3d-geprinte case die dan als ‘binnencase’ gebruik kan worden.

Toekomst vd Case voor AT-AS45LTE

In eerste instantie zal ik deze case beperkt aanbieden via de webshop. Verder ga ik de mogelijkheid bekeken om deze case ‘professioneel’ te laten printen. Hierdoor zal de case nettere afwerking hebben en steviger zijn, althans dat is het doel. Keerzijde is dat het ‘professioneel’ printen flink duurder is, exacte kosten zijn nog niet bekend maar lijkt dat deze richting de 30 euro zullen gaan. Ik probeer dit goedkoper voor elkaar te krijgen maar het professioneel laten printen van enkele producten is nu eenmaal vrij kostbaar.

Wil je je aanmelden voor een prototype? stuur dan svp een mailtje, kijk hiervoor op de contact pagina. Momenteel heb ik alleen zwarte cases, maar vermeld gerust als je een andere kleur zou willen. Bij voldoende vraag kan ik ze ook in andere kleur maken.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post