X

Actioncam Rollei 5S Wifi met Wifi verbinden

Wifi Connectie Rollei 5S Wifi

Eerder schreef ik over de Rollei 5S Wifi, ook had ik een download link voor de handleiding toegevoegd. Echter tot mijn verbazing staat in de handleiding geen uitleg over hoe je het ‘Wifi’ deel gebruikt. Inmiddels heb ik uitgezocht hoe dit werkt en zal ik dit in dit artikel kort beschrijven. Eenmaal ingericht zul je zien dat het leuk is om vanaf je telefoon (met de Rollei app) je Actioncam te bedienen / bekijken.

Wifi Module

Om te beginnen zorg dat de Wifi Module opgeladen is. Opladen geschiedt door de mini usb van de module aan te sluiten op een USB lader, computer of laptop. De batterij status kun je aflezen door de bedieningstoets van de Wifi Module gedurende 3 seconden ingedrukt te houden:

  • Als het bovenste lampje (blauw) even gaat branden is de module meer dan 65% opgeladen.
  • Als het middelste lampje (groen) even gaat branden is de module tussen de 35 en 65% opgeladen
  • Als het onderste lampje  (rode) even gaat branden is de module minder als 35% opgeladen.

De oplaadtijd van de module bedraagt +/- 70 minuten. Langer aan de lader hangen kan op zich geen kwaad omdat er een beveiliging op zit zodat deze niet ‘overladen’ kan worden.

Rollei 5S Wifi verbinding met iPhone of Android toestel

Zet de Rolei 5S aan en ga op je telefoon naar de Wifi instellingen. Het kan even duren eer de Wifi verbinding verschijnt op je telefoon, wacht hier even geduldig op. de SSID van de camera heet: Rollei 5S/S60 Wifi

Als je de connectie ziet, selecteer deze waarna het wachtwoord gevraagd zal worden. Het default wachtwoord van de Rollei is 8 x een nu (00000000), ik zal later uitleggen hoe dit te wijzigen is. Als de verbinding eenmaal tot stand is gekomen kan de app geinstalleerd worden, of indien dit reeds gebeurd was, kan deze gestart worden.

Installeren van de Rollei App

 

Wat opvalt is dat ondanks dat de App (android) 26-4-2014 nog geupdated is, er nog enkele functies ontbreken. Zo ontbreekt op de optie om het scherm 180 graden te roteren, een feature die in de laatste camera firmware is toegevoegd

Aanpassen Wifi Wachtwoord / SSID

Om het Wifi Wachtwoord en het SSID te wijzigen (aanbevolen) sluit de Actioncam aan op je computer en gebruik de explorer om naar de juiste ‘drive’ te gaan.

Als het goed is zie je dan een mapje met ‘MISC’ staan. Hierin staat het bestand wifi.conf, in dit bestand zijn de instellingen opgeslagen.

Maak eerst een backup van het bestand zodat je altijd eenvoudig terug kunt naar je oorspronkelijke toestand.

Aanpassen wachtwoord:

Er dienen 2 waarden aangepast te worden, zie onderstaan waar nu 0000000 staat. Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn!

# Passphrase. Leave empty at no security mode; please edit wpa_supplicant.conf when your AP cannot be detected
PASSWORD=00000000

# WPA Passphrase (8 ~ 63 characters)
AP_PASSWD=00000000

Aanpassen van het SSID moeten ook 2 regels aangepast worden. Zie waar onderstaand ‘Rollei S5/s60 WiFi Staat.

# SSID
ESSID=Rollei 5S/S60 WiFi

# SSID (1 ~ 32 characters)
AP_SSID=Rollei 5S/S60 WiFi

Ik zou aanbevelen om minimaal het wachtwoord aan te passen, zeker als je van plan bent om de WiFi module gedurende langere tijd op één locatie te gebruiken.

Nog één tip:

Is het mis gegaan met de Wifi instellingen en kun je geen connectie meer maken, dan kun je door de functietoets 10 seconden ingedrukt te houden de fabrieksinstellingen terug zetten.

 

 9,95
Flexibele en veelzijdige tripod. Deze variant is geschikt voor kleine compact camera's. Met behulp van deze tripod kun je de camera op vrijwel iedere plaats netjes neer zetten om een leuk 'selfie' te maken. Deze wordt geleverd inclusief telefoonhouder. Eenvoudig je telefoon er tussen klemmen en je kunt hem vrijwel overal plaatsen / vast maken. Tip: kijk ook voor een bluetooth afstandsbediening om zo op afstand leuke selfies.
Toevoegen aan winkelwagen
RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (9)

  • Ik heb de App geinstalleerd maar nu lukt het niet om te verbinden met wifi niet met mn IPhone als ook mn I Pad. De rollei zeg waiting voor connection en erngebeurt niets. Kan iemand mij helpen

  • Hoe kan ik er voor zorgen dat de foto ook in mijn map in me telefoon komen te staan

  • De koppeling lukt goed en ik kan met mobiel de camera bedienen.
    Het lukt mij niet om files op mijn mobiel te downloaden: de knop voor de download-interface is er wel maar deze reageert niet.
    Weet je hier een oplossing voor?

  • Hallo,
    Bedankt voor deze uitleg, helaas wil mijn Rollei 6S WIFI niet verbinden met mijn iPhone. Als ik 8x nul in toets zegt hij dat het een onjuist wachtwoord is. Hopelijk heeft u hier een tip voor.

    • heb je instellingen in wifi.conf gecontroleerd en goed staan?

      Ah ik zie dat je 6S schrijft? Mogelijk dat de methode iets afwijkt. Staat hier niets over in de handleiding?

    • Hallo Rob, excuus ik had je bericht gemist. Is het inmiddels gelukt? Zo ja hoor ik graag waar je deze vandaan hebt. Ik heb ze nog niet los kunnen vinden.

Related Post