X

5 geweldige gratis Android-games

Ja het kan echt: er zijn gratis games die echt de moeite waard zijn. Van de miljoenen games is een groot gedeelte betaald. Vaak zijn dit de wat beter uitgewerkte games, die regelmatig van updates worden voorzien en die uitblinken op het vlak van gameplay en gebruiksvriendelijkheid. Er zijn echter ook gratis apps die de aandacht verdienen. We hebben een leuke selectie gemaakt uit diverse gamegenres zodat je je deze Kerst geen moment hoeft te vervelen!

The Great Land Grab

The Great Land Grab is een unieke mix van een landkaart en Foursquare; omgetoverd tot een fantastische game. De echte wereld wordt verdeel in kleine stukken land die je kunt veroveren door er (door)heen te reizen en ze ter plekke te kopen. Het spel heeft wat betreft het actieve real-life element wat weg van Google’s Ingress en behoort daarmee tot een geheel nieuwe generatie games. De vergelijking met real-life Risk wordt ook terecht gemaakt, want “jouw land” kan ook weer gekaapt worden door andere spelers en zo gaat de strijd door. Enige nadeel: de GPS vreet je batterij leeg. Download deze geweldige game in de Play Store.

PokerStars

Er zijn tal van (gratis) pokerapps verkrijgbaar in de App Store, maar de PokerStars-app steekt er met kop en schouders bovenuit. Naast het feit dat ’s werelds grootste aanbieder van online poker bekend staat om haar voortreffelijke klantgerichtheid, laat het bedrijf ook zien dat het constant opzoek is naar vernieuwing. Zo ook met de PokerStars-app, waarmee je “poker on the go” speelt en die voorzien is van een ‘webkassier’ waarmee je eenvoudig je banktegoed beheert; ook onderweg! De app biedt ‘ring games’, ‘Sit & Go’s’, echte cash toernooien en zelfs een chat. Kortom: deze app biedt alles wat je pokerhart begeert! Voor iedereen die van poker houdt of graag kennis wil maken met deze populaire game is de PokerStars-app een echte aanrader. De PokerStars mobile-app is gratis verkrijgbaar!

Badland

Badland is een game met een hoog grafisch gehalte waarbij het er om draait dat je een soort vogelbeest handig door het spel navigeert. Onderweg kom je tal van obstakels tegen zoals vallende stenen, draaiende objecten en meer spannende zaken. Het leuke aan deze game is dat je eigenlijk alles zelf moet uitvogelen. Hoe het werkt, welke objecten gevaarlijk zijn en welke niet en hoe je zo handig mogelijk door de levels komt. Door de snelle gameplay is dit echt een verslavende game.

Asphalt 8

Asphalt 8: Airborne, zo luidt de volledige titel van de inmiddels al weer 8e game in de reeks. De Asphalt serie is duidelijk geïnspireerd door de bekende Need for Speed-games en biedt eigenlijk weinig tot niets nieuws. Maar wat speelt dit lekker! De bediening voelt ongelofelijk natuurlijk aan, het spel is grafisch dik in orde en de levels zijn uitdagend. Gameloft is er wederom in geslaagd om een fantastische racegame af te leveren en dit spel is eigenlijk in alle opzichten een vooruitgang ten opzichte van zijn voorgangers. Er zijn leuke nieuwe features aan toegevoegd, zoals ‘airstunts’ en de mogelijkheid om beloningen binnen te halen waar je o.a. ‘nitro bootst’ voor kunt kopen. Met 180 races voor de boeg, heb je deze game niet 1-2-3 in de pocket.

Dead Trigger 2

In de categorie ‘zombie-shooters’ is dit echt een topper. In het spannende vervolg op Dead Trigger moet je de wereld verlossen van de zombies en neem je o.a. deel aan speciale wedstrijden waarin je prijzen kunt winnen. Met ruim 28 miljoen spelers wereldwijd die deelnemen aan de oorlog tegen de zombies is dit een van de populairste spellen voor Android van dit moment. In het spel reis de wereld over en heb je de keuze uit 35 soorten wapens om de wereld te redden van de zombies. De graphics doen je versteld staan en het is haast niet te geloven dat deze game gratis is! Niet voor niets is Dead Trigger 2 uitgeroepen tot beste game van het jaar!

Stephan:
Related Post