X

Aria: Bedien je smartwatch middels Gestures.

Smartwatches worden steeds populairder maar hoe vaak komt het niet voor dat je even snel iets wilt checken of je een notificatie wilt uitzetten terwijl je slechts één hand beschikbaar hebt? Om even snel een oproep weg te drukken of een notificaties uit te zetten moet je eigenlijk beide handen vrij hebben. Deus Ex Technology wil dit probleem oplossen met de Aria, een ‘add-on’ voor je smartwatch, momenteel android-wear en Pebble maar later ook voor de AppleWatch. Aria registreert de beweging van je hand waar je de SmartWatch om hebt en zet deze beweging om naar acties op je horloge!

Hoe werkt Aria?

Zoals in de intro aangegeven werkt aria middels Gestures. Wie bekend is met Microsoft Kinect weet natuurlijk precies wat Gestures zijn. Voor wie hier nog niet bekend mee is: Gestures zijn eenvoudige (hand) gebaren waarmee je opdrachten kunt geven. Om deze gebaren om te zetten naar input voor je SmartWatch biedt Aria 2 oplossingen:

  1. Voor Pebble is er een polsband beschikbaar met ingebouwde sensoren. Deze sensoren registreren de gebaren en geven deze direct via connectoren door aan de PebbleWatch.
  2. Voor Smartwatches met Android Wear, en later ook voor Apple Watch kan gebruik gemaakt worden van een losse sensor die je op iedere type polsband kunt bevestigen. In tegenstelling tot de 1e variant communiceerd deze sensor communiceert middels Bluetooth (BLE) en is deze voorzien van een eigen batterij.

Prijs Aria SmartWatch Add-on

De Aria voor Pebble zal via Kickstarter te koop zijn voor $69  (ex verzending) en de universele Aria Add-On zal $169 gaan kosten. De losse Aria bevat tegen de SDK, de Kit waarmee App developers app kunnen maken die geschikt zijn voor de Aria Gestures. De SDK is ook geschikt voor iOS dus op termijn zullen ook geschikte apps voor Apple Watch komen. Of de standaard Apple Watch apps ook met de Aria te bedienen zijn is nog maar de vraag gezien Apple meestal niet erg open is voor externe hardware.

 

Mijn mening over de Aria

Zelf heb ik nog geen SmartWatch, maar ik ervaar regelmatig dat ik zelfs bij het bedienen van mijn telefoon handen te kort kom en dat terwijl de meeste smartphones nog wel met één hand te bedienen zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat als er een bericht of telefoontje via je SmartWatch binnen komt dat je dit of weg wilt drukken, of even snel door je notificaties wilt heen bladeren en dit kan alleen als je twee handen gebruikt. Heb je net iets in je (rechter) hand dan is het bedienen van je SmartWatch meteen lastig..  creatievelingen zullen wellicht hun neus gebruiken maar echt handig / charmant is dit natuurlijk niet. Ik zie zeker de toegevoegde waarde van de Aria maar of deze toegevoegde waarde $69 of zelfs $169 is moet iedereen zelf bepalen..

 

Meer info: zie Aria Website

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post