X

Dual Sim ervaring met de AT-AS45IPS

Eerste indruk van gebruik Dual Sim is prima!

Het heeft even geduurd maar inmiddels heb ik dan toch 2 sim-kaarten in de AT-AS45IPS van Wolfgang waar ik een dikke week geleden over geschreven heb. Op dat moment had ik echter nog geen 2 sim-kaarten waarmee ik het Dual Sim principe kon testen. Inmiddels zitten ze er wel in, en eerste indruk is absoluut goed. 

Wat het eerste opvalt is dat boven in de status balk duidelijk beide sim-kaarten weergegeven worden. Als je in het telefoon dailer zit, dan en je trekt de status balk naar beneden kun je gelijk zien welk netwerken gebruik worden, en welk als standaard ingesteld is. Je kunt ook instellen dat voor ieder telefoon gesprek gevraagd wordt met welk netwerk je wilt bellen, handig voor wie veel afwisselend privé of zakelijk belt.

Het aan of uit zetten van een sim is ook erg makkelijk, status balk naar beneden trekken, instellingen aan tikken, en Sim beheer kiezen. Naast aan het aan en uit zetten van een sim kun je ook al je voorkeuren voor Sim gebruik instellen. Eerder dacht ik dat alleen sim 1 gebruikt kon worden voor data verbinding. Je kunt echter eenvoudig ook sim 2 kiezen… in eerste instantie werkte dit bij mij niet, maar Sim 2 is bij mij een prepaid, waarschijnlijk zonder data of niet geactiveerd. Daarna de sim-kaarten omgewisseld, nu blijkt mijn abonnement ook gewoon in Sim 2 te werken met data verkeer. Wat me wel op viel is dat Video bellen alleen op Sim 1 werkt.. maar ja, wie gebruikt dat nog, daar hebben we toch skype voor.

Sim beheer

Selecteren default bel netwerk

Per Sim data verbruik inzichtelijk

 

 

 

 

 

 

 

Bellen en gebeld worden met dual Sim

Ik heb standaard alles op Sim 1 ingesteld. Sim 2 is voor mij enkel om bereikbaar op te zijn. Bellen met deze instelling gebeurt dan ook gewoon via Sim 1, zelfde geld voor Smssen en data verkeer. Maar stel ik wil met Sim 2 bellen, kan ik dat snel en makkelijk kiezen door dit in het pulldown menu om te zetten. Het is overigens altijd zichtbaar met welke Sim je bezig bent (bel en sms), links boven in de status balk verschijnt dan een klein sim-kaartje in de kleur van het ingestelde netwerk.

Gebeld worden en terugbellen dan? Bij gebeld worden zie je boven in duidelijk op welke Sim je gebeld wordt. Dit is ook in je oproepen lijst snel te herkennen.  Gebeld worden op Sim 1 en dan terug bellen gaat natuurlijk goed. Gebeld worden op Sim 2 wordt tricky omdat ik Sim 1 standaard heb ingesteld om me te bellen, echter ook dit wordt prima opgelost omdat ondanks dat ik Sim 1 als standaard heb ingesteld toch de vraag komt met welk netwerk ik terug wil bellen. Sim 2 staan dan als voorkeur voor terugbellen aangegeven. Wat mij betreft hebben ze ook dit prima opgelost.

Gebeld worden op Sim 1 – Vodafone

Gebeld worden op Sim 2 – NL KPN

 

Conclusie

Ik weet niet of het voor alle dual sim telefoons geldt, maar ik vind de manier waarop het op deze AT-AS45IPS van Wolfgang werkt echt uitstekend. Alles is snel en eenvoudig in te stellen. Ook wordt er voor gewaakt dat je niet per ongeluk met Sim 1 terugbeld terwijl je op Sim 2 gebeld bent. Het is wel aan te bevelen om contacten in groepen te verdelen zodat je makkelijker uit elkaar houdt wie Privé en Zakelijk (of welke scheiding dan ook) is.

Enige nadeel wat wel is, is dat diensten als Whatsapp maar voor één Sim ingesteld kan worden..

Lees ook het eerdere artikel over de AT-AS45IPS Smartphone

Inmiddels heb ik ook verschillende accessoires beschikbaar:

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post