X

Hoe kun je controleren of een iPhone of Android telefoon gestolen is?

Stop Heling met de iPhone en Android App van de Politie

Meesten van ons kopen wel eens iets via bijvoorbeeld Marktplaats, maar hoe weet je nu eigenlijk of hetgeen je koopt wel ‘eerlijk’ is? Met dezelfde vraag zat ik ook, maar hier is een relatief eenvoudige oplossing voor: De ‘Stop Heling’ App van de Politie.

Deze App werkt eigenlijk vrij eenvoudig doch best effectief. 

Nadat je de App geïnstalleerd hebt kun je door middel van het serienummer zoeken of het item geregistreerd staat bij de Politie. Om het eenvoudig te maken kun je ook met de camera de barcode, maar ook een kenteken inscannen waarna automatisch in de database gezocht wordt.

 

Welke methode je ook kiest, het resultaat is dan hopelijk dat het product als niet gestolen te boek staan. Het is echter géén garantie dat het betreffende product niet gestolen is, de database is pas sinds 2010 gevuld, en pas gestolen producten staan wellicht nog niet geregistreerd..

De App biedt ook optie om je eigendommen te registeren. Ik ben echter wel van mening dat ze iets meer velden voor registratie mochten toevoegen, of op z’n minst een opmerkingen veld. Persoonlijk zou ik bijvoorbeeld ook aankoopdatum willen vastleggen, nu kun je alleen de Naam, Serienummer, en een meerder foto’s toevoegen. Correctie: na nog even verder proberen zie ik dat je naast het serienummer nog meer velden kan toevoegen, hier is ook een optie bij om je eigen label toe te kennen. Da’s dan toch wel mooi gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaand zie je enkele screenshots. Je eigen gemaakte lijst met eigendommen kun je op verschillende manieren versturen. De android versie heeft 5 opties, beetje basic, ik had bijvoorbeeld nog wel graag een dropbox connectie gezien, of misschien zelfs gewoon opslag op het telefoongeheugen of SD. Als je je lijst exporteert krijg je een eenvoudige PDF waar alle informatie instaat. Ook dit is wat basic maar voldoet ook. Waar de GPS voorziening voor is, is me nog niet helder.

Conclusie

Het is een eenvoudige App die doet wat hij moet doen. Het idee vind ik uitstekend, en de mogelijkheid om je eigen producten te registreren vind ik ook erg goed maar door het basic export formaat (pdf) denk ik dat deze functie niet veel gebruikt gaat worden.

 iPhone accessoires in RamonsGadgets Shop:

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post