X

Bluetooth iPhone 5 Dock connector voor iPhone4 dockings

iPhone 5 past niet op traditionele iPhone dock

Iets wat Apple over het algemeen goed doet is er voor zorgen dat producten en aansluitingen goed op elkaar aansluiten. Juist hierdoor waren de iPhone docks populair, je koopt één keer een dock en kunt deze van ipod touch, iPhone 3 tm iPhone4s gebruiken.. maar toen kwam de iPhone 5! Jammer voor iedereen die net zo’n mooie sounddock / music had gekocht en nu de overstap naar iPhone 5 maakt of wilt maken.. de nieuwe lightning aansluiting past niet meer op de ‘oude’ 30 pins connector die jaren door Apple werd gebruikt. Is een bluetooth dock connector een oplossing voor dit probleem?

Het eenvoudige antwoord op bovenstaande vraag is: JA.
Met een bluetooth dock connector maak je je ‘oude’ sounddock geschikt voor A2DP, hierdoor kun je deze eenvoudig gebruiken met je iPhone 5. Lighting connector is dan niet nodig. Maar het mooie van zo’n bluetooth dock connector is dat je iPhone dock niet langer ‘beperkt’ is tot iPhones.. maar in eens kun je je sounddock met alle apparaten gebruiken die A2DP ondersteunen, dus ook je iPad (die meestal niet in de dock past) maar ook je android telefoon / tablet of zelfs je blackberry en WindowsPhone is een optie mits je versie A2DP ondersteunt.

Plug and Play?

Klinkt allemaal mooi, maar is het dan ook zo mooi en eenvoudig? Helaas blijkt het niet altijd  even goed te werken. Op mijn eigen LG Blu-ray met iPod dock blijkt het voorals nog niet te werken. Op een Sony sound dock werkt het wel gewoon, helaas voor mij dus. Heb jij wel een apparaat waarmee het werkt dan is het zeker een aanrader. Zo kun je je meestal toch wel prijzige sound dock ook met je iPhone 5 maar ook met vele andere apparaten (blijven) gebruiken!

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post