X

Maak van je smartphone een onderwater camera met dit waterdicht hoesje!

Vastleggen van unieke gebeurtenissen – zelfs onder water!

Een dag voor een bezoek aan een groot waterpark liep ik toevallig tegen de ALOKSAK aan in een lokale sportzaak. Hij was niet duur en leek me leuk om eens te proberen dus heb ik meteen een setje gekocht om gelijk het de volgende dag uit te proberen. Wil je net als ik overal foto’s van maken? Lees dan verder en beslis of dit ook iets voor jou is!

What’s in the box?

In de verpakking die ik kocht zaten 3 “zakken” van stevig maar flexibel transparant kunststof van 8,5 bij 16 cm.
De beschrijving zowel op de verpakking als op de zakken liegt er niet om: gepatenteerde sluiting die gegarandeerd lucht en waterdicht is tot 60 meter onder water, blijft flexibel tot -40C/-40F, en zelfs volledig gebruik van touch screens zijn de highlights.

Beloofd is beloofd…

De iPhone5 past perfect in de zak en de sluiting werkt als een normale diepvrieszak. Ook het touchscreen en de knoppen werken probleemloos door de zak heen. Het formaat is prima en werkt met alle iPhones. Ook de iets grotere Samsung Galaxy S3 past er netjes in.

Ik moet toegeven dat ik de sluiting niet meteen vertrouwde dus het werd tijd voor een test. Met mijn iPhone cover (zonder telefoon) in de zak, en bak water bleek de sluiting toch beter dan ik dacht.

Zelfs na draaien, knijpen en wrijven van zowel de zak als de sluiting blijft het geheel compleet waterdicht.

De Full scale test…

Ook de “Full scale” test – twee dagen waterpark – bevestigt de waterdichtheid van de gepatenteerde sluiting. Fotograferen en filmen werkt prima, zelfs onder water, en tijdens de wildere “rides” zit de telefoon in de zak van mijn zwembroek en geeft de sluiting zelfs na de tweede dag geen krimp. Test geslaagd !

Tijdens de bediening in water komt het enige nadeel van de ALOKSAK om de hoek kijken. Veruit de meeste smartphones hebben tegenwoordig een capacitief scherm dat werkt met elektrische geleiding van de vingertop. Aangezien water ook stroom geleidt is de bediening van een smartphone door een natte zak niet ideaal. Ik geloof echter dat dit een algemeen probleem is en niet specifiek gerelateerd aan de ALOKSAK.

The verdict: De conclusie ALOKSAK smartphone beschermer.

Ik heb de beschermer maar 2 dagen getest en alleen met de iPhone, maar ik ben erg tevreden met het resultaat. De foto’s en video’s zien er perfect uit en zelfs het geluid bij de video’s is verrassend goed.
Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor onder de 2 tientjes kun je onbezorgd je telefoon mee naar het zwembad / strand, zo kun je ieder leuk (vakantie) moment vastleggen en direct met al je vrienden delen op social media :)

 Ook op zoek naar een waterdicht tasje voor je telefoon? zie onderstaand:

Roul -:
Related Post