X

Een Prive Wolk om je pols?

Smartwatches zijn hot, maar wat denk je van een horloge die als private cloud dient? ReVault is een nieuw project bij Indiegogo, vandaag 19 mei gestart. ReVault is een Horloge dat kan dienen als Cloud, ‘online’ geheugen voor bijvoorbeeld je smartphone. Hoewel ze het ‘Wearabel Private Cloud’ noemen heeft het naar mijn idee weinig te maken met de Cloud te maken. Ik zie het liever als een soort van draadloze harddisk, maar oordeel gerust zelf.

ReVault: Wearable Private Cloud

Ondanks dat ik vind dat het niets met de Cloud te maken heeft klinkt het leuk en ook het idee erachter is aardig. USB-sticks zijn onhandig, ze raken altijd zoek en als je ze nodig hebt heb je ze niet bij je. Externe (mobile) harddisk raak je minder snel kwijt maar stop je niet zomaar in je broekzak dus ook die heb je vaak niet bij je. Een horloge kun je vrijwel altijd om hebben, en met de mogelijkheid om via Wifi (Direct) als ook via Bluetooth (BLE) te verbinden kun je ongeacht waar je bent bij de data. Zoals gezegd, het idee is op zich aardig, maar gaat het in praktijk werken?

Specificaties ReVault

Wat betreft platforms waar ReVault op te gebruiken is zit het wel goed althans de populairste platforms worden ondersteund: Android, iOS, Mac OS X, Windows en Linux. Of met Windows ook Windows Phone wordt bedoelt is mij onbekend. Qua opslag is de ReVault verkrijgbaar in 32GB en 128GB. De data op de ReVault wordt met AES-256 encryptie opgeslagen en toegang kan met 2-factor authenticatie afgeschermd worden. Raak je de ReVault onverhoopt kwijt dan is je data redelijk veilig. Zoals reeds genoemd, connectie kan gemaakt worden via WiFi en via Bluetooth Low Energy. Verder heeft dit horloge een 3D accelerometer ingebouwd.

Als voordeel van de ReVault wordt aangegeven dat je ook ‘offline’ bij je bestanden kunt. Of ze hiermee bedoelen dat je ook local op je device bestanden kunt hebben die synchroniseren (all dropbox), of dat ze bedoelen dat je geen internet verbinding nodig hebt is mij niet duidelijk uit de omschrijving. Wel geven ze aan dat de data tussen verschillende devices automatisch wordt gesynchroniseerd.

Opladen moet je de ReVault via Qi, een draadloos laad station. Dit wordt niet meegeleverd maar is los te bestellen.

Het Design van de ReVault

Ik moet zeggen, het design ziet er mooi uit. Het horloge is gemaakt van roestvrij staal (316L) en ze geven de mogelijkheid om de ReVault niet alleen als horloge te gebruiken maar ook als hanger of als zakhorloge (aan een kettinkje). Ze bieden ook net als de Apple Watch verschillende soorten polsbandjes. In de 3D view lijkt het horloge mooi dun, iets wat van veel smartwatches niet gezegd kan worden maar wellicht is dat geen eerlijk vergelijk. Want ik zie geen enkele indicatie dat deze ReVault ‘Smart is.

 

Mijn mening over de Revault

Misschien is het door mijn eerdere slechte ervaring met Indiegogo, want ondanks dat ik het idee en ook het idee wel aardig vind zie ik de toegevoegde waarde hiervan niet. Zoals de ReVault op indiegogo beschreven is geeft het horloge de tijd en datum aan en daarnaast kun je checken hoeveel geheugen nog vrij is. Meer aan mogelijkheden kan ik niet afleiden van de Indiegogo campagne pagina. Er lijkt geen touchscreen op te zitten en er wordt niets gezegd over bijvoorbeeld telefoon notificaties of enige communicaties anders dan data / bestandsoverdracht en dat terwijl ze wel een ‘smartwatch’ engineer in het ontwikkelteam hebben zitten. Of de ReVault mist nogal wat functies of ze zijn erg slecht in marketing, ze geven zelfs niet aan hoe de accelerometer gebruikt kan worden die er volgens hun specs wel in zou moeten zitten. De prijs voor ‘earlybird backers’ is vanaf $169 voor der 32GB versie en $269 voor de 128GB versie. De uiteindelijke consumenten prijs zou iets van $300 voor de 32GB versie en $400 voor de 128GB versie moeten worden.

 

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets