X

De Light Phone: Telefoon met afmetingen creditkaart

Smartphones zijn uiteraard erg leuk en de mogelijkheden zijn oneindig, maar worden we niet te veel afgeleid van wat we eigenlijk moeten doen? Met de komst van smartwatches blijft de telefoon wellicht wat vaker in de broekzak / handtas zitten, maar wordt de afleiding niet alleen maar groter als we voor ieder bleepje naar onze smartwatch gaan kijken? De Light Phone will terug naar de basis van de mobiele telefoon. Bellen en alleen bellen.. dat is wat de Light Phone kan. Heb jij ook van die dagen dat je het gehad hebt met allemaal die afleiding van je smartdevices? Kijk dan eens naar het idee achter deze Light Phone.

Het idee achter de Light Phone

Ik betrap me zelf laatste tijd wel eens dat ik geen zin heb om mijn telefoon mee te nemen, puur omdat ik weet dat ik anders constant zit te kijken naar berichten zoals Whatsapp, Twitter, Email, Facebook, Messenger, SMS, Instagram etc etc. ‘Vroeger’ vond ik het leuk als ik een melding kreeg indien een mailtje binnenkwam, maar tegenwoordig staan vrijwel al mijn berichten apps op stil. Als ik dat niet zou doen dan zou de telefoon vrijwel iedere 5 minuten piepen, zelfs ’s nachts. Nu kies ik er ervoor om mijn berichten te checken als ik dat wil en niet wanneer het bericht het wil. Zo ben ik tussendoor minder afgeleid en kan ik focussen op de zaken waar ik mee bezig ben.

De makers van de Light Phone gaan nog een stukje verder. Zij willen een telefoon maken die enkel kan bellen. Niet om de smartphone te verbannen, maar voor die momenten / dagen dat je niet constant afgeleid wilt worden door je smartphone. Een telefoon die eenvoudig is mee te nemen (credit kaart formaat) en een telefoon waarvan de batterij niet na een dag leeg is. Een telefoon zonder afleiding, enkele voor dringende zaken en noodgevallen.

Zoals ik het begrijp is het de bedoeling dat je een aparte simkaart in de Light Phone stopt en dat je door middel van een App je smartphone laat doorschakelen naar de Light Phone. Gebruik maken van een duo sim (niet te verwarren met dual sim) lijkt me overigens handiger.

Specificaties Light Phone

De makers van deze telefoon willen het project financieren via crowdfunding (kickstarter), het project is op 13 mei 2015 van start gegaan en het beoogd doel kapitaal is $200.000. Na 5 dagen staat het ‘opgehaalde’ bedrag op +/- $67.000, er lijkt dan ook voldoende interesse in zo’n telefoon.

Omdat het momenteel nog een concept is kunnen de specificaties nog wijzigen. De beoogde specs zijn onderstaand weergegeven.:

  • Afmetingen: 86 x 54 x 4 mm
  • Gewicht: 38.5 Gram
  • Chip: MTK6250
  • Geheugen: 10 telefoon nummers
  • Scherm: Dot-Matrix
  • Batterij: tot 20 dagen standby
  • Simkaart: Mini Sim
  • Connectie: Micro USB
  • Taal: Engels
  • Netwerken: 850/900/1800/1900 Mhz

Indien succesvol gefund is de verwachte leverdatum van deze telefoon juni 2016

Prijs van de Light Phone

Voor de ‘backers’ is de Light Phone te koop voor $100, voor internationaal verzenden komt daar $30 bij. Omgerekend komt dan neer op +/- €115.

Kickstarter Light Phone Project

Zoals reeds gezegd: Af en toe heb ik ook wel behoefte om mijn smartphone thuis te laten, ik vind het idee achter de Light Phone dan ook prima. Echter als ik kijk naar wat er voor de prijs van €115 geboden wordt dan vrees ik dat het geen succes wordt. Hoewel het idee goed is, is het product weinig innoverend. Momenteel zijn er reeds telefoon met vergelijkbare specificaties die een fractie van de prijs van de Light Phone kosten (+/- €30), ik ben dan eerlijk gezegd ook verbaasd dat ze in 5 dagen reeds $67.000 hebben opgehaald. Mijn verwachting is dat ze ondanks deze goede start het eindbedrag van $200.000 niet gaan halen.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post