X

Dymo Label Writer 450 wordt niet meer herkent

Enkele maanden geleden toen ik een nieuwe desktop PC in gebruik had genomen had ik een probleem mijn mijn Dymo Label Writer 450. Op mijn oude desktop werkte deze altijd prima en heb ik nooit problemen ondervonden (Windows 7) echter op mijn nieuwe PC met Windows 8 werd dezewriter aanvankelijk niet herkent. Ik heb toen tijdelijk alles via de oude desktop moeten printen maar dat was uiteraard niet de bedoeling van de nieuwe PC.

Na enkele weken heb ik de label writer opnieuw geprobeerd op de Windows 8 PC, deze keer werd deze wel goed herkent. Vreemd maar probleem leek opgelost. Tot vanochtend toen na een reboot de Dymo weer niet werd herkent. PC verschillende malen gereboot, Label writer in andere USB poort, Stroom eraf en weer er op.. niets werkte. De PC gaf de melding dat de USB Descripter niet gelezen kon worden, zoeken naar drivers via apparaat beheer bood ook geen oplossing en handmatig de juiste driver selecteren was niet mogelijk.

Uiteindelijk op een forum onderstaande mogelijke gevonden:

  1. Printer losmaken van de USB en de Stroom.
  2. Minimaal 30 seconden stroom er af laten en daarna de printer weer op de stroom aansluiten.
  3. Druk op de knop vooraan op het het toestel drukken. Er zou nu een label doorgevoerd moeten worden. Als dit zo is dan mag u nu het toestel op de USB aansluiten.
  4. Na aansluiten op de USB werkt wordt de printer weer herkend.

Bij mij werkte deze oplossing. Eenvoudig maar effectief. Oorzaak is mij onbekend, maar het is niet het eerste apparaat waar even de stroom vanaf moet om een storing op te lossen.

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post