X

Popcorntime vanuit je browser – Nieuwe website

Zo’n half jaar geleden schreef ik over een website waar je direct de nieuwste films kon kijken zoals dit ook kan via Popcorntime. Dat initiatief was echter slechts een kort leven beschoren. Nu is er een nieuw alternatief om films direct van uit je browser te kijken: Browserpopcorn.xyz

Films streamen vanuit je browser

Het concept is super eenvoudig. Ga naar www.browserpopcorn.xyz zoek een film via de zoekfunctie of selecteer jou favoriete genre om door de films te browsen. Zodra je op een film klikt verschijnt rechts meer informatie over de film met tevens de optie om de film af te spelen [WATCH IT NOW]. Ziet er in ieder geval fraai uit en de site reageert vrij snel. 10 seconden na het aanklikken van [WATCH IT NOW] begint de film te spelen. De kwaliteit is goed.

Keuze uit films

Ik ben geen popcorntime gebruiker dus helemaal vergelijken kan ik het niet maar ik heb het idee dat het aantal films dat momenteel in browserpopcorn getoond wordt wel enigszins beperkt is. Veel Genres tonen nauwelijks films en in ‘popular’ tel ik er 52 en dat lijkt de meeste films te bevatten. Mij is momenteel nog niet bekend hoe deze website werkt, mogelijk dat films gaande weg nog toegevoegd worden. Wel lijkt het dat browserpopcorn ook gebruik maakt van torrents, echter hoe het exact werkt, en of er ook ‘geupload’ wordt is mij nog niet bekend.

Opties

Over de opties van Browserpopcorn kan ik kort zijn: Die zijn er niet :) Dat betekent ook geen (Nederlandse) ondertiteling, iets wat volgens mij in de popcorntime app wel mogelijk is. De films worden afgespeeld middels Flash. Dat houdt in dat het niet werkt op iOS apparaten zoals iPads en iPhones.

Toekomst

Streaming videodiensten hebben de toekomst.. niet voor niets heeft Netflix miljoenen (betaalde) gebruikers. Hoewel het idee van browserpopcorn erg leuk is is het aanbod momenteel nog te beperkt om echt populair te zijn. De techniek is echter wel leuk en gezien ze ontwikkelaars ook ‘forks’ toestaan lijkt het voortbestaan van dit concept ook gegarandeerd. Ter info: De originele popcorntime was vrij snel offline gehaald, maar omdat er verschillende ‘forks’ zijn ontwikkeld is de techniek wel nog steeds beschikbaar.

Streaming producten

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post