X

Logitech Harmony One – Plakkerige achterkant + Oplossing

Omdat mijn TV + Surround tegenwoordig gekoppeld is middels het SimpLink systeem van LG gebruik ik mijn Harmony One al een tijdje niet meer. Daarom wilde ik deze ergens anders gaan plaatsen (slaapkamer ipv woonkamer). Tot mijn verbazing voelde ik dat bij het vastpakken dat deze aan de afstandsbediening aan de onderkant / achterkant helemaal plakkerig was geworden. Er irritant en daardoor eigenlijk niet meer bruikbaar op die manier. Een poging tot ‘poetsen’ met een doek met wat afwasmiddel, of zelfs met wat wasbenzine werkte alleen maar averechts. Naast dat deze plakkerig bleef werd deze ook nog smeriger doordat pluisjes er aan bleven plakken. Zonde maar uiteindelijk heb ik een oplossing hiervoor gevonden. 

Oplossing voor Plakkerige achterkant Logitech Harmony One

Zoals reeds vermeld, poetsen met water, afwasmiddel en/of wasbenzine maakte de situatie alleen maar erger. Na even zoeken vond ik een tip van iemand die de achterkant had gespoten. Dit leek goed te werken maar dit bleek ook zo éénvoudig nog niet maar uiteindelijk is het toch gelukt met een mooi eindresultaat. Onderstaand te stappen:

  1. Verwijder de achterkant voorzichtig van de afstandsbediening. Let hierbij op dat (althans in mijn geval) het dekseltje aan één kant geplakt was (dubbelzijdige tape). Wees dus voorzichtig met het los halen. Het klepje van de achterkant zit (naast de tape) op enkele punten geklemd. Door voorzichtig met een mesje onder het dekseltje te wippen kan deze los gehaald worden.
  2. Schuur de achterkant. In eerste instantie heb ik geprobeerd om de achterkant met schuurpapier op te schuren echter ‘rubber’ schuren is over het algemeen geen succes. Wat wel prima werkte: Schuren met een zeepsponsje onder warm water. Hiermee kwam het rubber los en bleef een ‘geschuurde’ achterkant over. In principe is dit ook al voldoende om van de plakkerige achterkant af te komen echter fraai ziet zo’n geschuurde achterkant niet uit.
  3. Spuit de achterkant. Uiteraard kun je diverse ‘lak’ gebruiken om de afstandsbediening te spuiten maar om toch fijne grip op de afstandsbediening te houden heb ik ‘plasti dip’ gebruikt. Aangezien ik dit ook wel eens gebruik voor 3d geprinte telefoonhoesjes had ik dit toch al in huis. Het eind resultaat is echt uitstekend. Geen plakkerige achterkant meer, en een mooi afgewerkte achterkant met prima grip.

Eindresultaat: Achterkant afgeschuurd en gespoten met Plasti Dip

 

 

Succes.

 

Streaming producten

 

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (5)

  • Ik had exact hetzelfde probleem. Heb de onderzijde van de afstandsbediening gedemonteerd en deze ingespoten met Dasty ontvetter classic (o.a. verkrijgbaar bij Wibra en Bol.com). Enkele minuten laten inwerken en daarna onder de kraan met een oude tandenborstel schoongeborsteld. De afstandsbediening was hierna perfect schoon en glad. Echt heel blij mee.

  • Dagje weken in wasbenzine en daarna met heetwater en afwasmiddel poetsen. Iets doffer maar blijft origineel

  • Kleverige afstandsbediening gewoon met isopropyl alcohol schoonmaken.
    en na paar minuten poetsen is de hele kleeflaag verdwenen en de AB als nieuw zonder klevende antislip achterzijde.

Related Post