X

Insidious 3 – Virtual reality

Vandaag ben ik nog eens gaan spelen met mijn Cardboard, een eenvoudige Virtual Reality ‘bril’ die je in combinatie met je smartphone kunt gebruiken om Virtual Reality te ervaren. Wat is Virtual Reality toch gaaf. Eerst heb ik met de app NYT VR New York bekeken. Erg leuk. Daarna heb ik Insidious VR Chapter 3 geprobeerd. Voor wie de films niet kent, Insidious is een reeks van Horror / Thriller films. Chapter 3 is de 3e film in deze reeks.

Film Ervaring met Cardboard VR Bril

Zoals gezegd, ik heb een Cardboard, een VR Bril waar je je Smartphone in kunt plaatsen. Ondanks dat mijn Samsung S6 een resolutie van 1440 x 2460 heeft is de kwaliteit door de Google Cardboard slechts ‘redelijk’ te noemen, maar goed, van een VR Bril van iets meer dan 10 euro kun je geen wondere verwachten. De ervaring blijft echter erg leuk en geeft je wel een goed gevoel van wat met VR mogelijk is. Met de Insidious VR app zit je eigenijk midden in de film. 360 graden in het rond kijken is eigenlijk geen goede beschrijving want eigenlijk is het 360×360 graden rond kijken. Je loopt een huis binnen en kunt werkelijk in iedere hoek kijken alsof je er echt bent. Een goede hoofdtelefoon erbij maakt de ervaring helemaal mooi.

Onderstaand filmje kwam ik op youtube tegen. Hoewel de persoon in de film de veel duurdere Oculus Rift DK2 blijft de ervaring het zelfde. Lijkt me echt gaaf om zo een volledige film te kijken! Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voor de eerste Virtual Reality film uit komt (of heb ik iets gemist?).

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post