X

Harddisk opruimen met FolderSize

Tegenwoordig heeft iedereen één of meerdere harddisk van vele Giga / Terra bytes, maar toch.. voordat je het weet kom je weer ruimte te kort en heb je geen idee waar je moet beginnen met zoeken.

Herkenbaar? Voor diegene die Windows XP (of eerder) gebruiken is de oude shell extension welke is te downloaden via Sourceforge.net, een prima optie, maar ik verwacht dat deze mensen in de minderheid zijn.

Zelf maak ik (Window 7) regelmatig gebruik van Folder Size van MindGems. De Freeware versie is voor de meest doeleinden prima geschikt. Eenvoudig installeren en de gewenste schijf laten ‘scannen’. Als de scan eenmaal voltooid is kun je mooi zien welke folders de grootste omvang hebben. Dit kan ook mooi grafisch weergegeven worden.

Je kunt vervolgens doorklikken op de folder die (onverwacht) veel ruimte in beslag neemt. Op deze manier kun je mooi achterhalen waardoor schijfruimte in beslag wordt genomen.

Let bij het verwijderen natuurlijk wel goed op wat je verwijdert.. Windows heeft zelf ook nogal de neiging om ‘rommel’ m.b.t downloads en updates te bewaren, maar juist het verwijderen van Windows bestanden kan gevaarlijk zijn.. bezint eer ge begint :)

Succes

– Ramón

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post