X

Iconbit XDS1003D – 3D Mediaplayer

Onlangs was de iconbit XDS1003D weer te koop via iBood. Prijs was slechts iets van €60, maar wel zonder HD. Zelf heb deze mediaplayer tijdens de laatste iBood hunt gekocht (inclusief 1TB hd), reden voor mij om deze te kopen was vooral omdat ik een 3D bron nodig had om mijn 2D to 3D converter te kunnen testen. Maar goed, onderstaand in ieder geval mijn ‘bevindingen’ mbt de iconbit XDS1003D mediaplayer. 

Om te beginnen ben ik ‘eenvoudig’ gestart om wat films op de ingebouwde HD te kopieren. Bij aansluiten op de pc gaat deze na x periode automatisch naar OTG modus, als je een scherm aan de player hebt aangesloten kun zien dat je dit kan versnellen door ok te klikken als de player hierom vraagt. Bij mij duurde het even eer de player als een externe schijf herkent werd. Na verschillende films overgezet te hebben heb ik de mediaplayer aangesloten op de TV (2d t0 3d converter zit hier wel tussen) waarna ik ‘gewoon’ wat stukjes film ben gaan kijken en het menu ben gaan verkennen.

2D naar 3D video converter. Voor meer info over deze converter neem gerust contact op.

Met de ‘oude’ firmware het ik een mooi voorgegeven movie player die gelijk een stukje van de film als voorbeeld liet zien, handig.. Youtube werkte niet. Op het android deel was een soort appmarket geinstalleerd. Na update van de firmware (een heel gedoe om dit voor elkaar te krijgen, straks meer hierover) werkte Youtube wel, was android ‘uitgekleed’, geen appmarket meer en was het mooie preview van de films verdwenen..

Zowel voor als na de update vertoont het beeld met regel blokken tijdens het afspelen.. soms tot harde errors aan toe.

Ik moet wel zeggen dat ik vrijwel gelijk Android geactiveerd had om ook die functionaliteit te kunnen testen, mogelijk het actief zijn van Android negatieve impact heeft op de algehele performance bij het afspelen van verschillende media. Ik moet nog testen met Android gedeactiveerd… Android voegt sowieso vrijwel niets toe.. zeker in mijn geval waar de webbrowser geen internet verbinding lijkt te krijgen terwijl andere apps wel verbinding maken.

Minpunten

  1. Belangrijkste minpunt vind ik dat er tijdens het afspelen regelmatige ‘blokken’ op het scherm verschijnen, soms treedt er zelfs een ‘unrecoverable’ error op en springt het geluid op een irritant gekraak. Stoppen en opnieuw starten is dan de enige oplossing. Zelfde film (bestand) direct naar mijn smart tv streamen werkt zonder issues.
    UPDATE: Uitschakelen van Android lost het ‘blokken’ probleem bij lokaal afspelen niet op. Wel is mij opgevallen dan indien ik een film vanaf mijn pc (mediaserver) stream, deze vervormingen niet, of in ieder geval veel minder, optreden.
  2. In de hoop bovenstaande punt op te lossen probeerde ik de laatste firmware te
    installeren, dit verliep echter nogal moeizaam omdat blijkbaar eerst de bootloader geupdate moest worden maar dit staat nergens in de handleiding vermeld.. direct de firmware update levert een niet werkende player op die eerst gedowngrade moet worden alvorens het opnieuwe te kunnen proberen.. dit heb ik uiteindelijk ergens in een forum gevonden.. dus koop je deze player, eerst boatloader updaten alvorens je firmware doet!
    Probleem met ‘blokkerig’ beeld is na de update niet opgelost overigens, maar update is wel noodzakelijk om weer een werkende youtube te krijgen, de initiële versie die op de player staat wordt niet meer ondersteund door google.
  3. Na de update is het film gedeelte nogal versobert: initieel zat er een preview beeld bij, dit is nu verdwenen en het lijkt nergens meer te activeren te zijn, tips zijn welkom :)
  4. Webbrowser krijgt geen verbinding met internet terwijl youtube en shoutcast wel werken.. dit leek me initieel vreemd echter ik bedenk me nu dat youtube en shoutcase ‘native’ apps zijn, en dat de webbrowser via de Android schil werkt..
  5. Android is na de update ook beperkt, initieel zat er nog een soort van appstore op, deze is na de update verdwenen. In forums wordt aangegeven dat Android puur erop zit voor de webbrowser, dit bij mij dus geen internet connectie lijkt te krijgen, verwacht verder niets van Android dus.
    ‘Support android market’: Dit klopt niet! Initieel stond er wel een market op maar deze is na de update verdwenen.. mogelijk dat je wel nog direct een apk zou kunnen installeren maar dan moet deze al Android 2.2.1 ondersteunen (ja 2.2.1 niet 2.3)
  6. Verder reageert de player nogal traag. Je hoort vrij snel dat het afstandsbediening signaal is ontvangen maar vervolgens duurt het nog een seconde eer de player reageert.
  7. De player heeft een ‘auto standby’. Handig dacht ik, dus ik had deze op 30 minuten gezet in de verwachting dat deze dan na 30 minuten geen activiteit uit zou schakelen.. echter ook tijdens afspelen van een film / muziek treedt deze timeout in werken, waardeloze functie dus.
  8. In sommige situaties verschijnen Russische foutmeldingen.. terwijl de taal op Nederlands of bijvoorbeeld Engels staat.
  9. Bijgeleverde ‘premium apps’ moet je niet te veel van verwachten. Youtube is wel aardig (maar traag) en shoutcast biedt veel muziek maar de interface is nogal eenvoudig.

Pluspunten

  1. Belangrijkste reden voor mij om deze aan te schaffen: ondersteuning voor 3D films: Ik heb een 3d converter waarmee ik 3d op mijn 2d tv kan kijken. Echter 2d omzetten naar 3e werkt toch niet echt goed. nu kan ik via een 3d bron (deze iconbit) 3d op mijn 2d tv kijken en dat werkt wel prima (los van dat ook 3d films af en toe blokkerig beeld vertoont)
  2. De player ondersteunt veel formaten, en ook iso’s. Dat is wel handig.
  3. Je kunt direct vanaf je netwerk via filesystem of dnla streamen maar ook een externe schijf, usbstick of sd kaart kun je eenvoudig gebruiken.
  4. De schijf is ook als (eenvoudige) nas te gebruiken. Films kun je eenvoudig naar de iconbit mediaplayer kopiëren.

Conclusie:

Dit is zeker geen perfecte mediaplayer, maar heb je nog geen media player dan heb je voor weinig geld een player die op zich veel afspeelt maar waar je af en toe wat haperingen wel voor lief moet nemen. Ook als je op zoek bent naar een 3D bron kun je met deze player goedkoop 3D afspelen.

Youtube is traag maar verder goed te gebruiken. Shoutcast biedt je de mogelijkheden om veel (internationale) muziek te luisteren via internet.. ook wel relaxed, overige functies moet je niet te veel van verwachten.

Deze media player is zowel met als zonder HD te krijgen. Wil je de player standalone gebruiken dan is een HD aan te bevelen.. de player ondersteunt ’spindown’, dus ook als je de player niet automatisch in standby laat gaan zal de schijf automatisch stoppen zal deze x periode niet gebruikt wordt, meeste lossen externe schijven zullen dit niet hebben.

Schaf je deze player aan en heb je een 2D tv maar wil je ook graag 3D kijken, overweeg dan een 2D naar 3D converter. Deze zijn voor rond de 60 euro te verkrijgen (inclusief 4 brillen). Ik heb zelf zo’n ding. Van een 2D film naar 3D voegt niet zo veel toe omdat de echter 3D effecten daar niet in zitten, maar vanaf een 3D bron (dus met deze player een 3D film afspelen) krijg je voor weinig geld 3D ervaring geboden op je 2D tv..

 

Links naar files / extra info:

http://files.iconbit.ru/MEDIAPLAYER/XDS1003D/Firmware/

http://files.iconbit.ru/MEDIAPLAYER/XDS1003D/bootloader/

http://www.hifi-forum.de/viewthread-181-8281-92.html

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (1)

Related Post