X

Medion MD98784 Tablet / Lifetab E7322

Op 27 mei ligt de Medion MD98784 tablet (weer) bij de Aldi in de schappen. Kostte deze low-budget tablet eerder nog €99,99, nu mag je slechts €79,99 afrekenen. Verwacht geen snelheidsmonster, maar indien je op zoek bent naar een eenvoudige tablet voor huis / tuin en keuken gebruik is het de moeite waard om deze tablet te overwegen.

Medion

Ik heb geen hands-on ervaring met deze lifetab, maar ik kan wel zeggen dat ik Medion een fijn merk vind. Zelf gebruik ik dagelijks een PC van Medion, ‘inmiddels’ mijn 2e. Mijn eerste Medion PC kocht ik in 2007 en pas na zo’n 7 jaar trouwe dienst heb ik deze eind vorige jaar vervangen door een snellere Medion PC met SSD en flink meer geheugen. Voor het ‘mobile’ werken maak ik gebruik van een Medion laptop met touchscreen, en hoewel het scherm qua kijkhoek wat tegen valt is een fijne laptop.

Naast dat ik tevreden ben over mijn Medion apparatuur gebruikt mijn vader naar tevredenheid een tablet van Medion. Welliswaar een wat duurder / groter exemplaar dan de MD98784 maar het geeft wat mij betreft wel aan dat Medion fijne producten levert. Dat Medion niet puur een ‘Aldi’ merk is blijkt ook wel dat je dit merk tegenwoordig ook bij o.a. Media Markt kunt kopen.

Service van Medion

In de jaren dat ik Medion gebruik heb ik verschillende keren gebruik moeten maken van de service van Medion, één keer voor mijn eerste Medion PC en één keer voor de laptop die niet meer aan wilde gaan. De service van Medion was prima, binnen ongeveer een week had ik de apparaten weer werkend terug. Ik moet wel bekennen dat ik de eerste keer niet blij was. Volgens mij was de voeding doorgebrand (door spanningspiek in stroomnet) en tot mijn verbazing hadden ze veel meer onderdelen vervangen, inclusief de harddisk waar nog belangrijke informatie opstond. Het was niet mogelijk om deze ‘oude’ harddisk terug te krijgen dus die data was ik definitief kwijt. Dat was weer een les om in het vervolg voor een goede backup te zorgen.

De Medion MD98784

De tablet die op 27 mei weer te koop is, is een low-budget tablet echter 1GB werkgeheugen is voldoende om behoorlijk wat Apps te installeren en met standaard reeds 8GB aan boord kun je ook gelijk de nodige data kwijt. Is die 8GB onvoldoende dan is dit middels een MicroSD met 64GB uit te breiden. De camera is met 2MP niet super maar voor bijvoorbeeld te skypen is dit prima. Foto’s maken met een tablet vind ik sowieso wat vreemd. Hoewel het niet in de Aldi folder vermeld staat, geeft de Medion website aan dat er ook een 2MP camera aan de achterkant zit, in dat geval zou foto’s maken op zich ook kunnen hoewel 2MP natuurlijk niet heel veel is voor foto’s.

Deze tablet is tevens voorzien van USB host, dit betekent dat je er een harddisk of USB-stick op kunt aansluiten maar ook een toetsenbord en / of muis (met een hub) behoort tot de mogelijkheden.

Deze tablet beschikt over Bluetooth v2.1 wat op zich jammer is omdat veel van de nieuwste bluetooth gadgets 4.0 BLE nodig hebben, maar voor de standaard zaken zoals een bluetooth headset of wireless audio (A2DP) is dat geen probleem.  Ook is het wel jammer dat er Android 4.2 op staat, maar dit is prima voor vrijwel alle hedendaagse Apps die meestal minimaal Android 4.0 nodig hebben. Ik ben niet bekend met het ‘update beleid’ van Medion maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat ze een Andorid update voor deze tablet zullen uitbrengen.

Deze tablet is niet rechtstreeks op de TV aan te sluiten en ook beschikt deze niet over GPS zodat deze niet te gebruiken is als navigatie voor in de auto. Wil je deze tablet toch gebruiken om films of muziek op je TV af te spelen dan kan dit  middels bijvoorbeeld Google Chromecast of de eZCast stick. Zie hiervoor ook de blog over de Chromecast en ezcast.

Zware grafische / actie games moet je er denk ik niet op willen spelen dat zal te traag zijn, maar voor de meeste normale spelletjes, apps, mailen en surfen is dit een leuke tablet.

Conclusie

Ik heb goede ervaring met het merk Medion. Hoewel deze tablet geen krachtpatser is, is dit een leuke tablet voor dagelijks gebruik zoals eenvoudige spelletjes, email, surfen en het afspelen van muziek of films. Voor €79,99 krijg je ook nog eens 3 jaar garantie en dat is natuurlijk prima.

Accessoires Medion Tablet MD98784

Deze tablet beschikt over standaard aansluitingen zoals een 3.5mm hoofdtelefoon aansluiting en een MicroUSB voor het opladen van de tablet. Om gebruik te maken van de USB Host functie zul je een extra kabel moeten hebben (OTG kabel), mij is onbekend of deze meegeleverd wordt.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post