X
    Categories: Artikels

Motorola Moto G met 4G (2nd gen – MD99486)

De Motorola Moto G staat bekend als een uitstekende lowbudget telefoon. De Eerst Moto G leverde een gebruikers ervaring die voorbehouden was aan de telefoons uit de hogere prijs klasses. Inmiddels is de 3de generatie Moto G telefoons beschikbaar. In deze blog zal ik kort de 2de generatie Moto G met LTE bespreken die op 2-12 bij de Aldi te koop is.

Moto G2 LTE

In het kort wordt de 2e generatie Motorola ook wel Moto G2 LTE genoemd. G2 staat uiteraard voor de 2e generatie en LTE heeft aan dat het 4G netwerken ondersteund worden. Motorola maakt het qua naamgeving niet makkelijk. Zo heten feitelijk alle modellen Moto G, maar zijn er diverse varianten. Zo ook van de 2e generatie Moto G. Er is een variant met dual sim en enkele sim.. met 4G en zonder, met 8GB en 16GB intern. De variant die door Aldi wordt aangeboden heeft 8GB, één enkele Sim en ondersteunt 4G. Het is daarmee denk ik wel de telefoon die de voor de grootste groep geschikt is. Dual Sim is erg handig maar veel mensen gebruiken het niet, en 8GB is over het algemeen voldoende, zeker als er een (max) 32GB geheugenkaart bij geplaatst kan worden. Ik vind het dan ook een prima keuze van de Aldi.

De Moto G heeft 1.2Ghz quadcore processor van het bekende merk Qualcomm. Een prima processor met redelijke prestaties (Antutu score van +/- 18000). De hoofdcamera heeft een resolutie van 8Mp. Merendeels van de reviews zijn erg positief over de camera, maar ik zag een Duits review waar men klaagde over foto’s die niet geheel scherp waren, ik vermoed dat dat een exemplarisch probleem was. Iedereen is het er wel over eens dat de foto’s bij weinig licht prima zijn, iets wat eigenlijk niet ziet bij telefoons uit deze prijsklasse.

Video opnamen kan met 720p en ook een Slomotion video is mogelijk. Bij het filmen met wisselende licht situaties is de moto G wat onrustig en springt de belichting nogal wat heen en weer.

De Accu van de Moto G2 LTE komt prima uit de test maar ga er wel vanuit dat je deze net als de meeste anderen dagelijks moet opladen. Nadeel is dat de batterij niet (of nauwelijks) verwisselbaar is. De achterkant kan wel vanaf maar dat is enkel om sim / geheugenkaart te plaatsen en niet om de accu er uit te kunnen nemen.

Voor diegene die niet van hoesjes houden maar toch de telefoon een persoonlijk tintje willen geven: de achterkant is te vervangen door een gekleurde achterkant (7 of 8 varianten).

De eerst Moto G kreeg prima recensies, reden hiervoor was dat de telefoon een prima gebruikers ervaring leverde voor relatief weinig geld. De 2e generatie Moto G heeft een groter scherm gekregen (5 inch ipv 4.5 inch). De resolutie is gelijk gebleven (720×1280) waardoor het beeld van de 2de generatie wel iets minder scherp is, maar nog steeds prima. De  Moto G heeft ook support voor OTG hetgeen betekent dat je ook een USB stick direct op de telefoon kunt aansluiten. Hiervoor heb je wel een OTG kabel nodig.

De G2 heeft twee front facing speakers. Het geluid kan vrij hard maar heeft dan de neiging te vervormen. Verder zijn er geen hardware knoppen voor Android navigatie, dit moet gebeuren door de knoppen die op het scherm getoond worden, hierdoor lever je wel wat beeld in.

Moto G vs Wolfgang

Velen zullen weten dat Aldi eerder vooral Wolfgang telefoons verkocht. Dit waren ook relatief voordelig geprijsde Android telefoons die voorzien waren van Dual sim. Zelf heb ik met veel plezier verschillende van deze Wolfgang telefoons gebruikt maar deze telefoons hadden ook wel een groot nadeel: Ondersteuning en updates is slecht geregeld (en dan druk ik het voorzichtig uit). De verschillende Moto G toestellen worden geleverd met een vrijwel standaard Android versie en Motorola staat er om bekend dat ze prima en snel zijn met het leveren van Updates en ik denk dat dit bij gebruikers in deze prijsklasse heel blij mee zullen zijn en zeker nu regelmatig ‘kwetsbaarheden’ van telefoons in het nieuws komen is het fijn als je eigen telefoon ook een update krijgt wanneer er weer een kwetsbaarheid geconstateerd is.

Conclusie Moto G2 LTE

Dit is echt een prima telefoon zeker als je deze voor +/- €150 kunt aanschaffen zoals bij de aanbieding van de Aldi het geval is. Het is niet de nieuwste telefoon (er is inmiddels een 3e generatie) maar dat neemt niet weg dat deze telefoon goed aanvoelt en prima prestaties levert. Mede omdat de vrij kale Android versie is deze telefoon lekker snel maar ook belangrijk, Motorola is goed met het uitbrengen van updates. De Aldi aanbieding geeft niet aan welke Android versie geleverd wordt, maar er is Android 5 beschikbaar voor deze telefoon dus of deze staat er reeds op, en anders kan deze er waarschijnlijk wel opgezet worden middels een update.

Hoesjes Motorola Moto G4 2nd Generatie

Momenteel zijn in de RamonsGadgets webshop nog geen hoesjes beschikbaar, maar via onderstaande link komt je in een partner webshop waar diverse modellen leverbaar zijn. Ga je elders op zoek, let er altijd goed op dat je de juiste ‘generatie’ kiest (in dit geval 2e generatie) anders ontvang je straks een hoesje wat niet past en dat zou zonde zijn.

Motorola Moto G 2e Generatie Hoesjes

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post