X

Gadgets voor je Smartphone

Haal het beste uit je telefoon met smartgadgets

Smartphones en gadgets zijn onafscheidelijk van elkaar. Jong of oud, man of vrouw, vrijwel iedereen gebruikt wel een gadget voor de smartphone. De een gebruikt gadgets om zijn telefoon op te fleuren of uit te breiden, de ander geeft de voorkeur aan functionele gadgets waarmee de smartphone beter werkt of goed beschermd is.

Er zijn heel veel gadgets voor de smartphone. Wij zetten hier de handigste en beste gadgets op een rijtje.

Gadgets om je smartphone te bedienen

Je kunt je smartphone met handige gadgets op verschillende manieren bedienen. Dit is sneller of handiger, en soms ook trendy.

De ouderwetse hoorn

Vroeger belde iedereen door een ouderwetse hoorn. Dit tijdperk leek even ten einde, maar de ouderwetse hoorn is helemaal terug. Enkele slimme producenten hebben hem in een nieuw jasje gestoken, zodat je hem voor je smartphone kunt gebruiken. Je plugt het draad gewoon in de smartphone en kunt vervolgens, heel retro, bellen door de hoorn. Met deze gadget kun je zeker gezien worden.

De stylus pen

Met een stylus pen kun je het touchscreen van je smartphone heel precies bedienen. De stylus heeft een dun rubberen uiteinde waarmee je het scherm aanstuurt. Omdat het raakvlak van dit uiteinde veel kleiner is dan je vinger kun je je smartphone hiermee veel nauwkeuriger bedienen. Bij sommige apps zoals teken-apps kun je eigenlijk al niet meer zonder stylus pen om gedetailleerd te werk te gaan.

De smartphone handschoen

Niets is zo vervelend als je smartphone proberen te bedienen met een handschoen aan. Dit werkt namelijk niet en dit kan in de winter problemen opleveren. Je kunt nu namelijk niet even snel dat belletje plegen op de fiets of even snel een berichtje sturen. Als je dit per se wilt, kun je natuurlijk je handschoen uittrekken, maar dan kun je rekenen op koude vingers. Dit probleem wordt opgelost met de speciale smartphone handschoen. Deze is namelijk zo gemaakt dat je het touchscreen van je telefoon feilloos kunt bedienen. Zo kun je gewoon met warme vingers je smartphone blijven gebruiken.

Beschermende gadgets

De meest voorkomende gadgets zijn de beschermende gadgets. Deze zijn er in verschillende soorten.

Beschermhoesjes

De bekendste gadget om je smartphone te beschermen is natuurlijk het telefoonhoesje. Je hebt vele goedkope telefoonhoesjes en hiermee voorkom je dat je telefoon na een val begint te haperen of er een barst in het scherm komt. Omdat smartphones steeds geavanceerder en moderner worden, zijn zij ook steeds kwetsbaarder. Een Huawei Ascend Y300 hoesje voor je Huawei Ascend of een Nokia Lumia 925 hoesje voor je Lumia 925 is dus pure noodzaak als je lang van je mooie smartphone wilt genieten.

Accu en hoesje in één

Een bijzondere gadget is het beschermhoesje waarin een accu zit verwerkt waarmee je je telefoon oplaadt als deze in het hoesje zit. Zo heb je altijd een extra batterij op zak.

Screenprotector

De screenprotector is een handige en goedkope beschermgadget waarmee je voorkomt dat er krassen op je scherm komen. Je plakt de dunne folie over het scherm heen en zorgt er zo voor dat het kwetsbare scherm veel minder snel krassen oploopt.

Anti-stof plug

Iedere smartphone heeft minstens twee ingangen: een audiopoort en een poort om je toestel op te laden. Deze poorten zijn leiden direct naar de kwetsbare binnenkant van je smartphone. Als hier stof of water inkomt dan beschadigt je telefoon van binnenuit en kan het systeem gaan haperen.

Een handige én leuke gadget waarmee je dit voorkomt is de anti-stof plug. Er zijn veel leuke plugjes die ook meteen fungeren als een echte fashiongadget. Je kunt kiezen uit honderden verschillende soorten. Voor meisjes biedt Swarovski bijvoorbeeld stijlvolle anti-stof plugs in de vorm van knopjes, hartjes en diertjes.

Gadgets om uit te breiden

Met de juiste gadgets kun je je smartphone omtoveren tot een multifunctioneel apparaat. Maak bijvoorbeeld een navigatiesysteem of een muziekspeler van je smartphone.

Navigatie

Als je met de auto of de fiets reist, kun je je smartphone gebruiken om te navigeren. Sommige smartphones bieden namelijk navigatie-apps die kunnen tippen aan ‘echte’ navigatiesystemen zoals TomTom. Een smartphone houder is dan een onmisbare gadget.

De universele houder voor op de autoruit is een onmisbare gadget als je met de auto reist. Je kunt hierop eenvoudig verschillende soorten smartphones bevestigen en je hebt zo vanuit de bestuurderspositie goed zicht op je smartphone. Als je met de fiets bent en je wilt navigeren, dan is de speciale fietshouders die je om het stuur van je fiets kunt klemmen een handige gadget.

Muziek

Als je met meerdere mensen van muziek of video’s wilt genieten, is een externe speaker een leuke gadget. Smartphones worden dan wel steeds beter, maar de kwaliteit van de audio kan zich voorlopig nog niet meten met die van een echte speaker. Een speaker geeft een veel zuiverder geluid en levert ook bass.

Hoe meer smartphones er zullen worden geproduceerd, hoe meer gadgets er ook zullen verschijnen. Hiermee maken wij onze smartphones leuker en kunnen we nog meer uit het toestel halen. En eerlijk is eerlijk, zouden smartphones zonder gadgets eigenlijk ook geen saaie dingen zijn?

Marcel Hooft:
Related Post