X
    Categories: Artikels

Radiografische Helikopter..

Unbreakable klinkt goed

Een vriend heeft verschillende heli’s versleten, maar ondanks dat ik er mijn zijn heli’s nooit iets van bakte heb ik besloten om het toch maar eens zelf te proberen. En juist ja, dan klinkt unbreakable niet verkeerd dacht ik. Deze RC Helikopter heb ik van iCadeau.nl, leuke gadgets shop met allerlei leuke en handige gadgets. Toen ik de ‘doos’ bezorgd kreeg dacht ik ‘wauw.. that’s a big one..’.  Afmetingen van de doos 65 x 25 x 10 centimeter.. let the fun begin..

Eerste Start..

De T-Smart, zoals deze helikopter heet, wordt geleverd met een handleiding in Engels en Chinees.. Ik zou normaal met Engels begonnen zijn, maar naar goed gebruik start ik zonder handleiding, da’s toch altijd het leukst. Bediening lijkt simpel, mijn RC autootje heeft ook zo’n ding: vooruit, achteruit, links, rechts.. En alle hendeltjes in het midden om stil te staan. Dus zo ook met deze helikopter, resultaat: recht op de drinkfontein van mijn kat af om daar de boel met draaiende rotoren omver te gooien.

Instructies erbij

Eerste ‘vlucht’ was geen succes.. dus dan toch meer even lezen wat waarvoor is :) Als snel wordt duidelijk dat de linker hendel in zijn onderste stand ‘uit’ staat, dat verklaart de crashlanding in de drinkbak in ieder geval. Ook handig is de trim functie. Indien de heli in ‘neutraal’ links of rechts om draait kun je dit met de trim functie corrigeren.

Herstart met de T-Smart

Nadat ik ook de trim goed had ingesteld ging het beter, de bediening is in theorievrij eenvoudig, maar gezien de beperkte ruimte (woonkamer) was het nog niet zo’n succes, opstijgen doet deze T-Smart als de beste, maar bij 2.6 meter begint mijn plafond. Dan de Heli maar even aan de lader om een dag later in de tuin te gaan testen.

Ik heb een redelijk beperkte achter tuin en mijn vliegvaardigheden zijn nog niet verbeterd. Waar binnen het plafond en meubels een probleem vormden, vormen buiten de grenzen van mijn tuin een probleem. Even flink ‘gas’ geven en de Heli schiet de hoogte in.. helaas niet altijd even recht waardoor ik ‘m al snel weer liet landen om te voorkomen dat hij over de schutting zou verdwijnen.

Helaas heb ik door het aanhouden slechte weer niet meer buiten kunnen vliegen, ik zou toch wel graag even een open veldje opzoeken.. geen obstakels en geen schutting waar hij achter kan verdwijnen.

Unbreakable?

Omdat het toch te leuk is om niet verder te testen ben ik toch weer in huis gaan oefenen. Oefening baart kunst zeggen ze, dus dan doe ik maar.  Ik heb al behoorlijk wat crashes gemaakt en in menig stoelpoot, kast en gordijn gehangen. Ook van 2m naar beneden storten heeft deze Heli overleefd. De rotorbladen zijn inmiddels wel wat beschadigd, maar blijkbaar  hoort dat er bij, want er worden enkele reserve bladen bij geleverd.

Conclusie

Iedereen mag blij zijn dat ik geen piloot ben.. ik moet in ieder geval nog flink oefenen om deze hele in een kleine omgeving stabiel te houden.  Leuk is deze gadgets zonder meer, zeker als kinderen hebt (14+) kun je er veel plezier aan beleven. Start dan wel buiten, genoeg ruimte en gras als ondergrond. Want ondanks dat hij ‘unbreakable’ is heb ik het idee dat van 5m op op een betonnen ondergrond landen ‘m geen goed doet.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post