X

Star Wars Millennium Falcon Bluetooth Speaker (Review)

Door de Star Wars The Force Awakens film is Star Wars weer ‘hot’ en is er weer allerlei leuke merchandise verschenen. De Star Wars Bluetooth speaker, verkrijgbaar in Millennium Falcon en Star Destroyer zijn twee van die nieuwe producten, dit is officiële gelicentieerde Star Wars merchandise. Ik heb de Millennium Falcon ‘Unboxed’ en getest, mijn ervaring zal ik in dit artikel met jullie delen. Op dit moment heb ik de Star Destroyer nog niet getest, maar los van dat ze er anders uitzien is de functionaliteit en werking gelijk dus ik denk dat dat weinig nieuwe informatie oplevert.

Unboxing Star Wars Millennium Falcon Bluetooth Speaker

De Speaker is verpakt in een mooie transparante display box. Ik kan me voorstellen dat de echte verzamelaars deze er om heen willen laten, het ziet er mooi uit en je zou kunnen volstaan met het losmaken van de ‘deksel’, dan kun je toch bij de knop om Bluetooth of AUX ingang te activeren. Opladen kan middels een standaard MicroUSB kabel echter als je AUX wilt gebruiken zul je de doos wat verder moeten openen omdat je de bijgeleverde kabel nodig hebt. Ik heb ‘m wel volledig uit de doos gehaald, om dit netjes te doen zonder de doos te beschadigen of iets te forceren heeft me dit 7 minuten gekost! De Millennium Falcon zit goed vast in de doos, voor transport / verzending natuurlijk prima, maar het leverde mij wel een beetje frustratie op (zo geduldig ben ik niet).

Onderstaand zie je de ingekorte (3 minuten) unboxing video. Heb je ‘m zelf aangeschaft en ga je ‘m uitpakken zorg in ieder geval dat je een mesje bij de hand hebt om het plakband door te snijden. Belangrijk is om aan de onderkant de schroef in de vorm van het zwarte stripje los te draaien.

In gebruik nemen van Millennium Falcon Bluetooth Speaker

Als je de unboxing video bekijkt zie je aan het einde van de video, aan de onderkant een klein labeltje. Dit kleine labeltje zorg ervoor dat de speaker in demo modus staat waardoor bij druk op de ronde knop slechts een deel van de Star Wars theme song wordt gespeeld. Dit labeltje dien je voor gebruik te verwijderen.

Bij de eerste keer aanzetten (knop naar Links, de Bluetooth stand) ging de speaker meteen in koppelings-modus en werd deze direct gevonden door mijn telefoon. De bluetooth naam is “StarWarsLi-B17”. Om te koppelen was geen pin code nodig maar dit kan verschillen per telefoon model. Indien een pin code nodig is, dan is dit 1 2 3 4. Om een nieuwe telefoon te koppelen dien je de ronde knop bovenop de Millennium Falcon 3 seconden vast te houden. Zodra de koppelings-modus gestart wordt hoor je een dubbele piep en gaat het lampje knipperen. Start op je telefoon Bluetooth en zoek naar nieuwe apparaten. Koppel “StarWarsLi-B17”. Standaard wordt de Speaker gekoppeld als Speaker, maar ook om handsfree te bellen. De microfoon zit aan de bovenkant. Indien je de speaker niet voor te bellen wilt gebruiken kun je dit uitzetten bij de Bluetooth settings. Voor de geïnteresseerden: hier vind je de bijbehorende video

Millennium Falcon gebruiken via AUX (3.5 mm plug)

Naast Bluetooth kun je deze Star Wars speaker ook gebruiken met bijvoorbeeld een mp3 speler of je laptop zonder gebruik te maken van Bluetooth. Vreemd genoeg is dit iets anders dan verwacht. Ik had verwacht dat dit middels een standaard kabeltje met aan beide zijden een 3.5 mm plug zou gebeuren echter dit is niet het geval. Er wordt een extra kabel meegeleverd die gebruikt kan worden voor zowel opladen als voor de AUX aansluiting. De Millennium Falcon heeft daarvoor slechts één ingang en dat is de MicroUSB ingang. Op zich werkt dit prettig als je de speaker bijvoorbeeld op je laptop aansluit, dan kun je zowel USB als de 3.5 mm plug in je laptop insteken, maar als je de speaker op een externe voeding wilt aansluiten en vervolgens de 3.5 mm plug in je mp3 speler wilt insteken dan zul je merken dat de kabel nogal kort is. Totale lengte is 65 cm en als je USB en 3.5 mm plug niet samen gebruikt dan kunnen deze max 55 cm uit elkaar gebruikt worden. Een (audio en of USB) verlengkabel is dan wel handig.

Ervaring met het gebruik van de Millennium Falcon Bluetooth Speaker

Gebruikersvriendelijkheid

Het in gebruik nemen is zoals eerder beschreven erg eenvoudig en gebruikers vriendelijk (op het uit de doos halen na). De Bluetooth speaker heeft slechts 2 knoppen: 1 knop om de speaker functie te activeren, naar links is de AUX functionaliteit naar rechts voor de Bluetooth functionalteit en in het midden voor de uit stand. In de uit stand brandt het licht aan de achterkant van de millennium falcon niet. De 2e knop bevindt zich in het midden boven op de Millennium Falcon. Deze knop kan in de uit stand gebruikt worden om de Star Wars theme song af te spelen. Is de Bluetooth functie ingeschakeld, dan kan door de het 3 seconde indrukken van de middelste knop het Bluetooth koppelproces gestart worden. Is de Bluetooth koppeling actief dan kan de knop gebruikt worden voor het aannemen van een telefoon oproep.

Gebruik als Handsfree set

Zoals reeds beschreven werkt de speaker ook als handsfree set. Een oproep aannemen kan middels druk op de middelste knop of door gewoon je telefoon aan te nemen. De beller is luid en duidelijk via de speaker te horen. De ingebouwde microfoon heeft wel een beperkt bereikt dus om te bellen moet je niet te ver van de Millennium Falcon verwijderd zijn. Ik schat maximaal 2 meter om nog enigszins verstaanbaar te zijn.

Geluid van de millennium Falcon Bluetooth speaker

De speaker geeft een goed volume. Het vermogen van de speaker is iets van 3 of 4 watt maar dit staat nergens in de specificaties vermeld. Volgens een geluidsmeter op mijn telefoon komt het volume iets boven de 80dB. Er zit slechts 1 speaker in dus het geluid is mono. De kwaliteit vind ik aardig en klink ook redelijk vol voor een speaker van dit formaat.

Accuduur

Volgens leverancier is de accuduur ongeveer 6 uur. Ik heb dit nog dit zelf nog niet getest. Ik denk sowieso dat de speaker in de meeste gevallen op een vaste plaats zal staan en dan gewoon aan de lader aangesloten blijf, alhoewel ik me kan voorstellen dat ik ‘m in de zomer in de tuin wil gebruiken dan is 6 uur een prima accuduur.

Conclusie

Voor Star Wars fans is dit zeker een aanrader, het is een mooie versie van de Millennium Falcon en je hebt een speaker en handsfree set met behoorlijk geluid. Ben je op zoek puur naar een Bluetooth speaker dan zijn er goedkopere speakers met vergelijkbaar geluid, of speakers met beter geluid voor vergelijkbaar geld. Net wat je wilt. De keuze voor de gecombineerde kabel vind ik enerzijds mooi omdat één kabel netter uitziet, maar echt praktisch is het niet omdat deze kabel vrij kort is. Wil je de speaker vooral middels AUX gebruiken dan vind ik kabel een minpunt. Het is geen standaard kabel dus als deze stuk gaat zal deze ook iets lastiger te vervangen zijn. Zelf gebruik ik een standaard MicroUSB lader vanwege de langere kabel. Ik gebruik de AUX functie dan ook niet.

In ingeschakelde toestand is het licht aan de achterkant aan. Dit ziet mooi uit maar kan een nadeel zijn als je de speaker op de slaapkamer wilt gebruiken om bijvoorbeeld bij het slapen gaan nog wat muziek te luisteren. Het licht is dus niet uit te zetten terwijl je muziek luistert.

Op een werkkamer of (kleine) kantoor omgeving komt deze speaker denk ik het best tot z’n recht. Het geluid is dan ruim voldoende en deze Millennium Falcon op je bureau ziet er fraai uit, maar ook in de woonkamer op het dressoir zal deze speaker niet misstaan, maar de geluidskwaliteit van een standaard hi-fi installatie zal meestal de voorkeur genieten.

Onderstaand nog een filmpje van het gebruik van de Millennium Falcon middels de AUX kabel. Ook krijg je dan een idee van het geluid hoewel dat natuurlijk middels een filmpje moeilijk te beoordelen is (genomen met een Samsung Galaxy Camera 2).

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post