X
    Categories: TIPS

GPS Fix bij Wolfgang Telefoon traag

Bericht van WolfgangMobile

Beste Wolfgang gebruikers, 

Laatste tijd verschijnen er veel berichten met betrekking tot de GPS verbinding. Deze zou te langzaam verbinding maken met de satellieten. Dit wordt veroorzaakt door het volgende:
Wolfgang heeft functies die datagebruik kosten uitgeschakeld. Dit om klachten over onverwachts datagebruik te voorkomen. Wilt je echter sneller verbinding maken met de satellieten kunt u het volgende doen:

GPS Fix versnellen

  1. Instellingen
  2. Locatieservices
  3. GPS-satellieten -> AAN
  4. Druk op GPS satellieten
  5. GPS EPO-hulp ->aanvinken
  6. A-GPS -> aanvinken

Op zoek naar accessoires voor je wolfgang? Kijk eens in de shop, voor vrijwel alle modellen zijn diverse leuke hoesjes en screenprotectors te vinden!

Klik op de foto om accessoires te bekijken

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (4)

  • Hoe je het ook bekijkt Wolfgang blijft een chinese telefoon van dubieus merk verkocht als wolgang maar feitelijk AO Chinese telefoon staan er om bekend een zeer slecht GPS ontvangst te hebben door de slechte antenne dat is bij deze toestellen niet anders

    • Ik kan je geen ongelijk geven. Mijn ervaring met GPSsen van verschillende Wolfgangs is niet heel positief. Ik hoop dat de onlangs verschenen AT-AS45LTE het beter doet, de eerste ervaring was in ieder geval positief. De AT-AS45LTE lijkt overigens geen chineese telefoon te zijn, maar de roots van deze telefoon liggen in Mexico (ik sluit niet uit dat deze toch gewoon in China geproduceerd wordt).

  • ik houd gps uitvallers van meer dan 10 minuten . Zo kom ik nergens aan zonder spraakbegeleiding als slechtziende. Mijn vorige at-as50se had dit niet. Heb na batterij problemen een gloednieuwe gekregen van Ambience... en nu dit weer, dat de gps niet goed werkt zoals op de 40 er serie. Wanneer gaat Ambience eens echt opspelen in China! Nu betere batterij software maar slechtere GPS. Ik heb alle instellingen correct.

    De tel blijft ook buiten om wifi vragen.. vreemd! Ik ga niet van wifi naar wifi spot lopen als ik internet abonnement heb. Ik heb trouwens ook de functie aangevinkt die beide opties gebruikt (wifi en tel provider abo).

    • Hallo Pierre,

      Mijn AT-AS50SE heeft helaas ook een niet werkende GPS, al vanaf het begin. Nu ik de AT-AS50HD in gebruik heb gaat ik die andere terugsturen, dat ze het maar verhelpen.
      Reden dat de telefoon ook buiten naar Wifi vraagt is omdat dit ter ondersteuning van de GPS werkt. Aan de hand van Wifi accesspunten kan namelijk ook reeds positie bepaald worden, dit wordt door Android dan gebruikt om een betere / snellere fix te krijgen. Over het algemeen deel ik wel je mening dat de GPS van de Wolfgang telefoons niet tot de beste horen. Ook mijn AT-AS50HD zit er de laatste tijd vaker een straat naast waardoor navigatie software af en toe de weg kwijt is.

      Groet,
      Ramon