X

Wolfgang AT-AS50Q Rooten, geheugen optimaliseren

De Wolfgang AT-AS50Q is een prima toestel met een lekker snelle processor. Wat een beetje jammer is, is dat het geheugen, en zeker het ram geheugen is wat aan de krappe kant is. Zelf ben ik een ‘heavy’ user, ik installeer vaak nieuwe nieuwe programma om ze te testen maar ik heb ook vaak veel apps op de achtergrond actief, bewust of onbewust waardoor het geheugen bij mij vrij snel vol raakt. Ik gebruik hier momenteel 2 apps voor die ik je kan aanbevelen, zie onderstaande enkele tips verder op, hier vind je ook hoe je je AT-AS50Q kunt Rooten!

Ben je op zoek naar een hoesje, case of screenprotector? RamonsGadgets Shop biedt de meeste keuze voor Wolfgang hoesje / cases, zie hieronder.

Klik hier voor alle accessoires voor de AT-AS50Q

Tip 1: Geheugen apps

  • Clean Master: Hiermee kun je eenvoudig je ram geheugen opschonen, maar ook overbodige bestanden verwijderen en er wordt een mogelijkheid gegeven om app te verplaatsen naar je SD geheugen. Ik gebruik dit vooral om regelmatig RAM geheugen op te schonen.
  • Link2SD: Ondanks dat er toch redelijk wat intern geheugen aanwezig is, lukt het mij om ook deze vol te krijgen. Reden is o.a. dat ik meerdere mailboxen synchroniseer en dat veel apps default in dit interne geheugen geinstalleerd worden. Vanuit je apps manager (instellingen -> apps) kun je vaak apps verplaatsen naar je extra geheugen, maar dat is niet bij all apps mogelijk waardoor het interne geheugen toch langzaam dicht slibt.. Link2SD geeft echter de mogelijkheid om apps die niet standaard verplaatsbaar zijn, toch te verplaatsen! Systeem apps kun je beter niet verplaatsen, maar vele anderen heb ik gewoon kunnen verplaatsen. Let wel: Als je een app die widgets heeft verplaatst, dan werken deze widgets meestal niet meer. PS. Voor deze app is Root acces nodig, zie tip 2.

Tip 2: Root Acces voor je AT-AS50Q

Ik ben onlangs gaan zoeken hoe ik verschillende android devices kon ‘rooten’ en na wat zoeken en verschillende ‘root’ programma’s voor de PC getest te hebben vond ik het programma ‘framaroot’. Framaroot is een eenvoudige android app die gebruik kan maken van enkele exploits in android. Onze AT-AS50Q blijkt ook ‘gevoelig’ voor één van deze exploits waardoor op eenvoudige wijze de telefoon te ‘rooten’ is. Onderstaand de stappen:

1. Download Framaroot (.apk) naar je telefoon, dit kan via deze link vanaf de xda-developers website of vanaf mijn site via deze link. Je kunt ook in de playstore kijken echter hier is alleen de ‘donatie’ app en wordt ook verwezen naar xda-developers site. Kijk in playstore via deze link

2. Installeer de apk op je telefoon. Hiervoor dien je wel tijdelijk onder instellingen aan te geven dat je onbekende bronnen vertrouwt, zet dit later weer terug.

3. Bij installeren krijg je een waarschuwing van Google. Ik vertrouw deze Framaroot apk dus ik heb de waarschuwing genegeerd. Waarschuwing is op zich logisch gezien je je android versie wilt rooten. Uiteraard als je het niet vertrouwd, doe het dan niet.

4. Na installatie de applicatie starten en selecteer ‘Install SuperSU’ en kies dan Boromir, je zult vervolgens de melding krijgen dat je Superuser and SU binary geinstalleerd zijn. Start je telefoon hierna op nieuw op en voila. Je hebt Root acces.

5. Wil je om wat voor reden dan ook geen Root toegang meer kun je via die zelfde app ook ‘unroot’ kiezen, dan weer Boromir en je telefoon zal weer geunroot worden.

Let wel: Rooten is uiteraard op eigen riscio. Door je telefoon te rooten vervalt mogelijk de garantie. Alvorens je telefoon moet op sturen dat sowieso eerst ‘unrooten’ via stap 5.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets

View Comments (17)

  • Hallo, kan de android versie van de AT-AS50Q dan ook veranderd worden?, Bv van 4.2 naar 4.4.2 ??

    • Volgens mij is daar nog geen rom voor beschikbaar. Nadeel van weinig voorkomende telefoons als wolfgangs is, is dat deze niet populair zijn bij Rom makers, ze werken natuurlijk liever aan roms waar veel vraag naar is. Ik verwacht dan ook niet dat er een andere rom beschikbaar komt voor deze (en vele andere) wolfgangs. Helaas.

  • Beste Ramon,

    Ik kocht in november jl. een Wolfgang AT-AS45Q1. Ik ben nieuw in deze materie, maar weet jij zo of ik die phone kan rooten?
    Alvast hartelijk dank voor jouw reactie.

    • Hallo Henk,
      Helaas is mijn nog geen methode bekend om de AT-AS45Q1 te rooten. Mogelijkt dat dit wel al lukt met nieuwere versies van software die ik elders op mijn blog meld, maar ik heb dit niet kunnen testen en ook nog niet van iemand vernomen dat dit lukt.

  • Hoi Ramon,

    framaroot vraagt toestemming om foto's en video's te maken zonder toestemming. ('Hiermee kan de app foto's en video's maken met de camera. Met de toestemming kan de app de camera altijd gebruiken, zonder uw bevestiging'). Bij het zien van deze video http://tweakers.net/nieuws/96213/student-ontdekt-manier-om-android-smartphones-onopgemerkt-fotos-te-laten-maken.html
    weet ik niet of ik hier toestemming voor wil geven.
    Deze app heeft als voordeel dat die ook weer geunroot kan worden zijn er nog meer programma's die de AS45q2 (wolfgang) kunnen rooten en weer unrooten?

    • Goed dat je kijkt naar machtigingen van programma's. Ja ik ben het met je eens, sommige machtigingen kunnen best 'eng' zijn, maar kijk eens naar machtigingen van willekeurige andere apps, dan zou je al bijna niets meer kunnen installeren! Een optie is natuurlijk om Framaroot te installeren, te rooten en weer te deïnstaleren.. Root blijft dan gewoon.
      Je kunt ook deze blog eens lezen, daar staat een andere tool om te rooten in beschreven: wolfgang rooten

      • bedankt voor de snelle reactie.
        ja ik kijk vaak wel op van alle machtigingen, maar deze was toch wel heel apart. Om toestemming te geven om foto's te maken zonder dit te moeten bevestigen. Ik kan me ook niet voorstellen dat een app deze machtiging nodig heeft (al weet ik er niet zo heel veel vanaf).
        De link die u net stuurt staat bij mijn toestel: AS45q2 niet deze maar andere methode)
        Zou het toch de moeite waard zijn om deze te proberen?

        • Persoonlijk vind ik Framaroot wel erg handig.. en zoals gezegd, als je het na rooten gewoon deinstalleert lijkt me niets aan de hand.
          Die andere methode installeert een programma genaamd 'Kinguser', dat is zoiets al superSU, hiermee kun je bepalen welke app wel / niet root access krijgt. Maar wat kinguser verder doet is mij onbekend, en verwijderen van kinguser is weer wat lastiger omdat deze als een systeem App geïnstalleerd wordt. Zelf heb ik kinguser nu vervangen door SuperSU, dit omdat SuperSU wat bekender is en een goede reputatie heeft. Rooten blijft altijd een beetje tricky en goed opletten kan nooit kwaad.

          • Hoi,
            Ik heb mijn telefoon (AT-AS50HD) ook geroot met root genius (op jouw advies), werkte prima. Ik ondervind echter wat problemen met greenify. Ik lees dat jij kinguser hebt vervangen door SuperSU, hoe heb je dit gedaan? Ik lees dat het niet altijd lukt en soms tot problemen veroorzaakt.

          • Excuus voor de late reactie. Verwijderen van Kinguser bleek achteraf inderdaad toch wat problemen met 'root' te geven. Inmiddels heb ik Kinguser dan ook weer er op staan.

  • Hey Ramon, ik heb framaroot gedownload en geïnstalleerd. Alleen kan ik geen van de 3 opties (boromir,etc) gebruiken om mijn telefoon (AT- AS55HD) te rooten. Doe ik iets fout, of is er een ander programma om deze telefoon te rooten? Wil je het laten weten?

    • Hoi Marcel, excuus voor de late reactie, ik zie je bericht nu pas.

      Helaas werkt Framaroot niet op alle telefoons / modellen. Ik heb zelfs 2 telefoons met de zelfde android versie maar op de één werkt het, op de ander niet. Op de Wolfgang AT-AS50Q had ik dit in ieder geval werkend getest, de 55HD heb ik zelf niet, en ook niet kunnen testen. Jammer dat het niet werkt. Andere (eenvoudige) opties weet ik zo ook niet. Er is wel diverse software te krijgen maar dan begeef je je soms op wat riskant gebied qua betrouwbaarheid van rootsoftware (voor PC).

      • Jammer dat het niet gelukt is. Ik ben zelf niet zo'n pionier op dit gebied. Heeft iemand ondertussen al zijn AT-AS55HD kunnen rooten?

        • Hoi, Ik zou het zo niet weten, ik heb de 55HD niet kunnen testen. Welke android versie staat er op? Met Android 4.4 werkt de door mij geteste versie in ieder geval niet. Misschien als er een nieuwere versie van de tool beschikbaar komt.

          • Ik was het helemaal zat en heb uiteindelijk de gok gewaagd. Rooten van mijn at-as55hd is gelukt met http://www.mgyun.com/en/getvroot
            Het programma heet nu iRoot_1.8.5.15285_cid1005_7337ba1e.exe

            Googlechrome komt met vele waarschuwingen welke ik genegeerd heb. Voor de zekerheid ook mijn virusscanner tijdelijk uitgeschakeld.

            usb foutopsporing aan op telefoon, applicatie starten op pc, verbinden met USB en gaan met die banaan.

          • Bedankt voor het delen Gilroy,
            mooi dat het je gelukt is bij de Wolfgang AT-AS55HD. Die waarschuwingen geeft wel aan dat je voorzichtig moet zijn. Achteraf je PC scannen op adware / malware is denk ik dan wel aan te bevelen.

            Groet,
            Ramón.

Related Post