X

Wolfgang AT-AS55HD Full HD scherm en inclusief flipcover en stylus voor 279,-

12-4-2014 is de nieuwe wolfgang telefoon te koop, de AT-AS55HD

Ik tel inmiddels het 19e model van Wolfgang, ze zijn toch aardig bezig bij Ambience Technology BV. De telefoons die laatst verschenen waren veel al ‘herhaling’ of een (kleine) upgrade ten opzichte van een eerder model. De Wolfgang AT-AS55HD (€279) heeft volgens mij nog het meeste weg van het eerdere top model de AT-AS50SE (€339), vandaar dat ik de AT-AS55HD hier ook mee probeer te vergelijken. 

Quad Core Processor

Met z’n 1.7 GHz Quad-Core Cortex A7 is de AT-AS55HD op papier de snelste wolfgang tot nu toe, de AT-AS50SE heeft een 1.5 GHz verzie van die zelfde processor. De AT-AS50SE scoort +/- 15500 in AnTuTu en deze reageert in ieder geval al erg goed!

Geheugen

Wat mij zéér aanspreekt aan de AT-AS55HD is het 2GB werkgeheugen, top! Ik gebruik nu de AT-AS50SE die 1GB heeft, maar ik loop regelmatig er tegen aan dat mijn geheugen aardig vol raakt en ik wat apps moet afsluiten. Hoewel een goede task cleaner / manager dit probleem redelijk goed oplost is extra geheugen toch wel fijn!

Plus punt van de AT-AS55HD tov de AT-AS50SE (16GB) is ook dat er een micro SD kaart in kan, hiermee kun je het 8GB geheugen uitbreiden met max 32GB MicroSD.

Het Scherm en afmetingen

Zowel de AT-AS55HD als de AT-AS50SE hebben een Full HD IPS scherm. Op de AT-AS50SE is dit een prima scherm en dat zal voor de AT-AS55HD niet anders zijn. Wel is 5.5 inch erg groot! Je houdt er van, of niet.. ik hou er duidelijk niet van! De buiten afmetingen van deze telefoon zijn 148 x 74 x 8mm, wat ik wel positief vind, dit omdat de AT-AS50Q met z’n 5.0 inch scherm 146,5 x 74 x 8.7 mm is!

De Camera

Als de Camera van de AT-AS55HD gelijk (beide 13MP) is aan de camera van de AT-AS50SE dan ben ik hier wat minder tevreden over, maar mogelijk dat dit bij mijn AT-AS50SE een software iets is (android 4.2.2). Foto’s bij goed lijkt zijn prima, maar bij wisselende (bewolkt / beetje tegenlicht) omstandigheden vind ik de belichting slecht. Ik hoop dat dit in de 55HD verbetert is.

De front-camera

De 55HD heeft slechts een  2MP front-camera en is daarmee beduidend slechter dan vele andere modellen. Mijn relatief oude AT-AS45IPS heeft zelfs al 3MP front camera, en de AT-AS50SE heeft zelfs 5MP front (+front flits!). Absoluut een minpunt vind ik.. want selfies zijn tegenwoordig natuurlijk behoorlijk populair.

Bluetooth 4.0

Bluetooth 4.0 is natuurlijk prima echter als dit de zelfde module is als bij de AT-AS50SE plaats ik er wel nog vraagtekens bij. Mij lukte het niet om met de 50SE te connecteren naar een BLE (=4.0) device terwijl volgens het boekje deze ook 4.0 zou moeten ondersteunen.

Gelukkig heeft Wolfgang niet zoals HTC bij de nieuwe One (M8) wel nog de FM Radio gehouden. Constant moeten streamen is met de beperkte data abonnementen van tegenwoordig ook niet alles en ook voor je batterij niet echt bevorderlijk. Wat mij betreft echt een slechte keuze van HTC.

Dual Sim

Voor wie al bekend is met telefoons van Wolfgang hoef ik niet uit te leggen wat dual sim is. Voor wie er nog niet bekend mee is, lees eens mijn dual sim ervaring met de AT-AS45IPS. Ik zal in ieder geval niet snel een telefoon zonder dual sim aanschaffen zodat ik één prive en één zakelijk nummer kan gebruiken. Maar ook als je geen zakelijk nummer hebt kan het voordelen opleveren door bijvoorbeeld ergens een goedkoop onbeperkt data abonnement te nemen en een andere abonnement voor onbeperkt bellen / smssen (zonder data)

Overig

Wat mij opvalt is dat er nogal wat verschil tussen de verschillende telefoons zit voor wat betreft het aantal sensoren die ondersteund worden. Jammer dat deze niet door Wolfgang erbij vermeld worden want ik denk dat hier vaak veel verschil in zit tussen de goedkopere en duurdere modellen.

Sensor AT-AS50SE AT-AS50Q AT-AS45IPS
Direction Sensor
Ja
Ja
Nee
G-Sensor
Ja
Nee
Nee
Acceleration Sensor
Ja
Ja
Ja
Proximity Sensor
Ja
Ja
Ja
Light Sensor
Ja
Ja
Ja
E-Compass
Ja
Ja
Nee
Distance Sensor
Ja
Nee
Nee
Gyro Sensor
Ja
Nee
Nee
Pressure Sensor
Ja
Nee
Nee
Liniear Acceleration 
Ja
Nee
Nee
Rotation Vector 
Ja
Nee
Nee

De AT-AS55HD zal (gezien de prijs) ergens tussen de AT-AS50SE en de AT-AS50Q zitten met aantal beschikbare sensoren.  Als iemand de AT-AS55HD heeft en in AnTuTu wilt checken hoor ik het graag :)

.

Verder wordt er naast de standaard zaken een flip cover meegeleverd een een stylus pen.

.

Grootste minpunt wolfgang AT-AS55HD

Momenteel gebruik ik dus de AT-AS50SE, deze heeft een 5.0 inch scherm maar dat levert mij al regelmatig ‘kramp’ in mijn vingers op als ik toch probeer om één handig wat surfen. 5.5 inch is me dan ook echt te groot maar wellicht is dit meer een persoonlijke voorkeur en vinden andere dit juist een pluspunt.

 Conclusie

Mijn conslusie is dat de Wolfgang AT-AS55HD qua specificaties een prima telefoon is. Voor 279,- heb je dan ook een telefoon waarmee je even vooruit kan. Gezien de spec’s vind ik de prijs van 279,- niet te veel. Op verschillende vlakken is deze telefoon beter als de AT-AS50SE die met z’n €339,- toch nog een stuk duurder is. Zoals aangegeven heeft zo’n groot scherm mijn voorkeur niet maar als je zelf wel graag een groot scherm hebt heb je hier een mooi toestel aan!

Geschikt hoesje voor wolfgang AT-AS55HD

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post