X

Apple Watch en Tattoeages

De Apple Watch zal eind juni in Nederland (en België) beschikbaar komen maar in America is (of eigenlijk was) deze reeds beschikbaar en de eerste ervaringen worden vlijtig gedeeld. Zo blijkt de ‘stainless steel’ versie redelijk kras gevoelig te zijn en ook de lederen bandjes van de Apple Watch laat dagelijks gebruik z’n sporen snel achter. Het is op zich te verwachten dat iets wat je iets wat je veel gebruikt onderhevig is aan slijtage, maar een product van rond de €500 mag toch wel wat langer mooi blijven, of niet? Laatste nieuws is dat Apple Watch en Tattoeages ook niet heel goed samen gaan.

Apple Watch Ervaringen

De Apple Watch is een product vol met leuke features. Eén van deze features is de hartslagmeter. Deze meter werkt door middel van enkele (licht) sensoren die de verkleuring en absorbering van licht meten en zodoende de hartslag kunnen meten. Volgens laatste berichten is het echter zo dat deze manier van hartslag meten niet goed werkt op een getatoeëerde pols. Het licht wordt dan waarschijnlijk onjuist of onvoldoende vervormt om dit correct te kunnen meten. Het is overigens zo dat, indien je je Apple Watch niet om je pols hebt of als je pols dus niet ‘gedetecteerd’ wordt, er geen notificaties doorgegeven vanaf de telefoon. Dit is wel eenvoudig te verhelpen door de pols detectie uit te schakelen. Welke andere functies daardoor niet meer werken is mij echter niet bekend.

In het begin van deze blog gaf ik reeds aan: De Stainless steel variant van de Apple Watch is nogal kras gevoelig. Het materiaal is hetzelfde als de achterkant van de iPods, ook deze waren snel bekrast. Ik vind dit een slechte keuze van Apple want voor zoveel geld mag het voor mijn gevoel wel enige tijd netjes uit blijven zien. Dus geen Stainless kopen? Ik vind de Stainless Steel versie het mooiste en over het algemeen ben ik redelijk voorzichtig met mijn spullen, daarbij komt dat indien je toch wat krasjes krijgt dat deze redelijk eenvoudig met wat metaal polish te verwijderen zijn, niet iets wat je iedere dag wilt doen maar als het begint te storen kan het dus wel.

Ben je om wat voor reden dan ook minder voorzichtig dan kun je beter de Sports variant nemen deze is blijkbaar minder gevoelig voor krassen.

Apple Watch Garantie

Niet alleen de Stainless steel variant heeft een ‘gebruiks aanwijzing’. Ook de lederen bandjes blijken gevoelig voor bijvoorbeeld zweet en hand lotions. Apple heeft dan ook aangegeven dat op ze op zaken als verkleuring en vervorming geen garantie geven. Ik weet niet of dit ook voor de sport variant geldt, ik hoop het van niet want deze zou toch wel hier op getest moeten zijn lijkt me..

Nog enkele weetjes over de Apple Watch

  • De MagSaf lader die bij de Apple Watch geleverd wordt kan ook met o.a. de Moto 360 Android Wear smartwatch gebruikt worden.. Zoals we van Apple gewend zijn werkt het andersom echter niet je blijft aangewezen op de originele Apple oplader.
  • Officieel is het horloge ‘water-resistent’ en niet ‘waterproof’. Mocht je echter onverhoopt met het horloge om in het zwembad springen is niet geen ramp wat ook enkele minuten zwemmen lijk de Watch aan te kunnen, althans volgens de test van FoneFox. Maar beter is om te voorkomen, garantie zul je niet krijgen in zo’n geval.
  • De batterij is niet van al te grote capaciteit, maar opladen gaat vrij snel. Altans ik heb meldingen gezien dat de horloge in een uur van 50 naar 100% gaat.
  • iFixit heeft de Apple Watch inmiddels uit elkaar gehaald. Het leuke is dat zij naast de reeds bekende sensoren ook een sensor hebben gezien waarmee de zuurstof in het bloed gemeten zou kunnen worden. Momenteel zijn nog geen Apps die hier gebruik van maken, maar mogelijk dat Apple deze functionaliteit nog toevoegt middels een update.

Meer details en nog andere weetjes kun je vinden op Mashable (engelstalig)

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post