X

Bellen met Whatsapp nu ook voor iPhones

Whatsapp VOIP

Enkele weken geleden heeft Whatsapp de bel functie toegevoegd aan de Whatsapp app voor Android. Voor iOS devices was nog niet beschikbaar. Reden hiervan zal zijn dat Apple een strenger beleid heeft met betrekking tot het toelaten van App updates tot de Appstore.

Bellen vanuit Whatsapp werkt met VOIP (Voice Over IP) dat betekent dat dit via data gaat. Let hierbij op dat, indien je je data bundel gebruikt, dit extra kosten kan opleveren. Heb je onbeperkte data abonnement of gratis wifi dan is dit natuurlijk een prima functie.

De functie zal net als bij Android langzaam beschikbaar gemaakt worden, niet iedereen zal deze functionaliteit direct zien. Wel is het zo dat als iemand die deze functie heeft een ander iemand belt via Whatsapp dat deze functie bij de ander ook beschikbaar komt, althans dat was bij de uitrol op Android het geval. Het werkt dus feitelijk ook als een soort van uitnodiging systeem waardoor geleidelijk steeds meer mensen deze functie zullen krijgen en zelf ook kunnen gebruiken. Naast het bellen via internet is ook een ander, veel besproken optie toegevoegd!

De Blauwe Vinkjes

Je weet het vast nog wel, de veel besproken blauwe vinkjes die eind vorig jaar werden ingevoerd met alle privacy issues van dien.. Naast dat de belfunctie op iOS wordt uitgerold het het nu ook mogelijk om op iOS de blauwe vinkjes uit te zetten. Op Android was dit net als het bellen reeds beschikbaar. Om de blauwe vinkjes uit te zetten ga je naar instellingen -> Privacy -> Leesbewijzen.  Het is wel zo dat als je dit uitzet, zelf ook niet meer van de anderen kunt zijn of zij het bericht gelezen hebben.

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post