X

Start menu Windows 8 aanpassen

Sinds enkele weken heb ik een nieuwe pc die voorgeïnstalleerd was met windows 8.1. Op mijn laptop had ik reeds Windows 8, maar gezien ik mijn laptop niet vaak gebruik en mijn laptop tevens over een touchscreen beschikt had ik me nog niet zo gestoord aan het ‘nieuwe’ Windows 8 start menu. Op mijn desktop computer waar ik dagelijks mee aan de slag ben begon het na enkele dagen toch behoorlijk te irriteren dus werd het tijd om een oplossing te zoeken. De oplossing bleek redelijk eenvoudig. Stoor jij je ook zo aan het windows 8 menu, lees dan hoe je dit eenvoudig kunt oplossen.

Windows 8 start menu

Er zijn eigenlijk 2 zaken de mijn stoorden.

1. Het opstart scherm

Hiermee bedoel ik dat je na het opstarten / inloggen in het nieuwe startscherm komt. Dit is eenvoudig aan te passen door volgende stappen te volgen

  1. Indien je in het startmenu zit, ga naar de desktop (klik op de bureaublad tile)
  2. Klik met de rechtermuisknop op de startbalk
  3. Kies eigenschappen
  4. Kies het Navigatie tabblad
  5. Zet een vinkje bij ‘Wanneer ik ij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar Start.
  6. En als er een vinkje staat bij ‘Bureaubald apps als eerste weergeven in de Apps-weergave’, haal dit dan weg.

Kijk ook eens naar de andere beschikbare opties en test ze eens uit

2. Het ‘menu’ dat verschijnt bij het drukken op de start / windows knop.

Het verwijderen van het windows 8 menu bij het klikken van de start / Windows knop is wat lastiger, althans dit kan niet door een eenvoudige instelling. Wel is dit eenvoudig te doen door gebruik van een extra tooltje genaamd ‘Classic Shell’.

Classic shell is gratis software waarmee je zoals zij dit zeggen je productiviteit verbeterd en het gebruik vereenvoudigen door het (weer) zo te maken van Windows zoals je dat gewend bent. Belangrijkste features van classic shell zijn:

  1. Aanpasbaar start menu (meerdere stijlen mogelijk)
  2. Snel toegang tot je recent en veel gebruikte programma’s en documenten
  3. Eenvoudig vinden van programma’s, instellingen en bestanden
  4. Menubalk en status balk voor Windows Explorer
  5. Beschrijving en status balk in Internet Explorer.

 

Naast het aangepast start menu ben ik ook blij met de Status blak in Windows Explorer. Hierdoor kan ik weer eenvoudig enkele eigenschappen van bestanden zien. Bijvoorbeeld de afmetingen van foto’s worden nu weer getoond in deze status balk.

Link naar Classic Shell website

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post