X

Kurio – Dé Smartphone voor (je) kinderen?

Je ziet tegenwoordig steeds meer jonge kinderen met een smartphone, maar is het wel zo verstandig om je kind al op jong leeftijd een smartphone te geven? 85% van de kinderen beschikt vanaf hun 9e reeds over een tablet. 18% van de negenjarige heeft een smartphone. Omdat tablets voornamelijk thuis gebruikt worden is de controle relatief goed te doen, maar hoe zit dat met een smartphone? Wat spoken kinderen allemaal uit als je ze niet in de gaten kunt houden? Kurio beweert ‘De veiligste smartphone voor kinderen’ te leveren. Ze doen dit door een aantal zaken standaard op de telefoon te regelen.

De Kurio smartphone, speciaal voor kinderen

De Kurio smarphone is special ontwikkeld met de veiligheid van kinderen in gedachten. Zie onderstaande ‘features’ waardoor volgens Kurio deze telefoon geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

1.Kurios Genius Internet Filter systeem

Filtering van websites, in te stellen per leeftijds categorie. Websites worden gecategoriseerd en filtering wordt gratis geupdate

2. Applicatiebeheer

Kurio’s applicatiebeheer systeem geeft ouders de mogelijkheid om te bepalen welke apps zij geschikt vinden voor hun kinderen, door deze simpelweg in de lijst aan te vinken. Alle aangevinkte apps zullen automatisch in het scherm van het betreffende Kinderprofiel verschijnen

3. Limiet op telefoongebruik

Er is een limiet in te stellen op het gebruik van de telefoon. Zo kunnen maximale speelduur, gesprekken en/of smssen ingesteld worden en kunnen specifieke nummers geblokkeerd worden. Tevens kan de gespreks en berichten geschiedenis gecontroleerd worden.

4. Locatievoorziening

De GPS functie wordt gebruikt om de locatie van uw kind in de gaten te houden. Met Geofencing kan een gebied ingesteld worden, je ontvangt dan bericht als het kind een bepaald gebied verlaat of in juist in een bepaald gebied komt.

5. ICE: In case of Emergency

Eenvoudige functie om het alarm nummer te bellen of een SOS signaal versturen door 3 x op de aan / uitknop te drukken. Tevens kan belangrijke (medische) informatie op de telefoon opgeslagen worden, denk aan zaken als allergieën, medicijnen en bloedgroep..

6. Anti Diefstal

De camera aan de voorzijde van de telefoon maakt een foto als de telefoon wordt in / uitgeschakeld. Tevens kan de telefoon op afstand gewist worden. Maar ik denk in combinatie met foto en locatie dienst dat je snel de telefoon terug vindt..

7. Standaard met op kinderen gerichte content

De inhoud dit voor geïnstalleerd is is gericht op kinderen. Zo staan er diverse spelletjes, video en muziek apps op.

Specificaties

Qua specificaties is het Low – End. Wat wel opvallend is is dat Kurio aan geeft dat er 1GB Ram in zit. Dat vind ik opvallend veel voor zo’n telefoon. Mogelijk dat de extra software dit nodig heeft om goed te werken. De Batterij vind ik wel wat aan de magere kant, maar mogelijk dat de telefoon energie zuinig is, dat is mij (nog) niet bekend. Er wordt wel een melding gegeven indien het batterij niveau laag is.

Onderstaand de specificaties volgens de Kurio Website.

  • Beeldscherm: 4″ capacitive touch screen, 5 point touch
  • Resolutie: 800 x 480 pixels
  • Processor: Dual Core MT6572A-W
  • Besturingssysteem: Android TM 4.2
  • Opslag: 4 GB
  • RAM: DDRIII 1GB
  • Camera: Voor: 2Mpx / Achter: 5 Mpx autofocus
  • Connectiviteit: GSM, Wi-Fi 802-11 b/g/n, Bluetooth V3.0, GPS, FM Radio
  • Luidsprekers: Mono, 1 x 1,5W
  • Talen: Ondersteuning voor meerdere talen
  • USB Connectie: Micro USB
  • Micro SDHC Card Slot: Voeg tot 32GB aan extra geheugen toe
  • Batterij: Lithium Polymer batterij 1500 mAh

Blokker dag aanbieding (op 14-4-2015)

Op 14-4-2015 heeft Blokker deze telefoon in de aanbieding voor €79,95

[daisycon_telecom mediaid=”244650″ title=”Telefoon + Abonnement vergelijker” amount=”5″ minmin=”200″ minint=”1000″ duration=”0″ providers=”0″ subid=””]

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post