X

Robin Mobile kondigt 4G en Dataroaming aan!

Onbeperkt 4G met Robin Mobile

In mijn laatste blog over de Wolfgang AT-AS45LTE schreef ik dat ik de 4G functionaliteit nog niet had kunnen testen omdat ik zelf nog geen 4G abonnement heb. Ik maak gebruik van Robin Mobile, zij bieden onbeperkt internet, bellen en smssen voor een vaste prijs (vanaf €29,95). Hoewel ze gebruik maken van het netwerk van KPN bieden zij tot heden nog geen 4G aan. Ook is dataroaming (internet in het buitenland) nog niet mogelijk.

Vandaag krijg ik bericht van Robin Mobile dat zij vanaf 30 juni wel 4G gaan bieden (onbeperkt!) Tevens gaan ze dan ook dataroaming mogelijk maken!

Zie onderstaand de aankondiging:

'It giet oan!’ Vóór 30 juni 2015 gaat Robin Mobile dataroaming en 4G aanbieden. En dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws dat we je niet willen onthouden, want hier hebben we lang op moeten wachten. Op dit moment wachten we nog op aanvullende informatie van KPN over de exacte technische details. We zullen je op korte termijn nader informeren, zodra we concreet kunnen aangeven hoe deze diensten vormgegeven gaan worden. Maar 'It giet oan', dat is zeker!
4G netwerk
 4G is een afkorting die staat voor de vierde generatie van mobiele-telecommunicatiestandaarden. Robin Mobile maakt gebruik van het betrouwbare 3G netwerk van KPN, maar we krijgen steeds vaker de vraag wanneer we ook 4G gaan aanbieden. KPN heeft het gebruik van 4G lange tijd voorbehouden aan haar eigen klanten, maar binnenkort kunnen Robin Mobile klanten ook gebruik gaan maken van het 4G netwerk. Om alvast onduidelijkheden te voorkomen: in het onbeperkt verbruik van mb’s, sms en belminuten voor een vast bedrag per maand gaan we natuurlijk geen verandering brengen!
Dataroaming
 Dankzij dataroaming kun je met je mobiel in het buitenland internetten, via de netwerken van de buitenlandse providers. Dataroaming zal door KPN vóór 30 juni a.s. beschikbaar worden gemaakt voor Robin Mobile klanten en in de komende tijd zullen we je op de hoogte brengen van de mogelijkheden en tarieven.
RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post