X

Popcorn Time in je Webbrowser

Streaming video is tegenwoordig niet meer weg te denken. Zelf gebruik al geruime tijd Netflix maar hiervoor dien je minimaal €7,99 per maand te betalen, iets wat niet iedereen er voor over heeft. Ondanks dat het niet meer is toegestaan is het downloaden van films nog steeds populair. Popcorn Time is een dienst waarbij je niet eerst de hele film hoeft te downloaden maar waar je vrijwel direct kunt starten met kijken. Tot heden moest dan wel de Popcorn Time App downloaden. De App is voor de bekendste (mobile) besturingssystemen beschikbaar, alleen Windows Phone gebruikers vallen buiten de boot. Echter met een nieuwe service is er voor hen nu ook de mogelijkheid om Films via Popcorn Time te kijken.

Illegaal

Popcorn Time werkt op basis van ‘Torrents’ echter in plaats van dat je eerst de hele film binnenhaalt kun je de film beginnen te kijken terwijl deze nog wordt gedownload. Tevens is het zo dat je zelf ook begint te uploaden zodra je iets gedownload hebt. Uploaden van films met copyright mocht sowieso niet, maar sinds vorig jaar is ook het downloaden verboden. Wil je meer weten over hoe en wat, lees dan dit stuk van Nu.nl eens hierin staat één en ander helder uitgelegd.

Direct Films streamen vanuit je browser

Zoals bij de intro reeds aangegeven, ook voor wie geen App heeft geïnstalleerd, of voor die platformen waar geen App voor beschikbaar is (Windows Phone) is het nu mogelijk om films te kijken. Er is namelijk sinds kort een Website waarvan je gelijk de films kunt afspelen: popcorninyourbrowser.net.

UPDATE 21-5-2015: Helaas is website door eigen succes weer moeten stoppen. Lees hier meer.

Mooie techniek

Laten we wel wezen, hoewel niet legaal is de opzet van Popcorn Time erg goed. Via een gebruikersvriendelijke interface de laatste films of series streamen en dat zonder (extra) kosten klinkt goed. Zelfs al zou er een een x bedrag per maand voor betaald moeten worden zoals bij Netflix lijkt me dit een prima dienst, graag zelfs als men daarmee legaal de laatste films in series zou kunnen kijken. Netflix (nederland) loopt helaas wat achter qua actualiteit van het aanbod.

Ik ben benieuwd of Popcorn Time ooit legaal de nieuwste films kan gaan aanbieden.. als Napster het kan met muziek.. waarom Popcorn Time niet legaal worden met films?

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post