X
    Categories: Tablets

Archos 80 Cesium – 8″ Windows 8.1 Tablet

Kruidvat verkoopt 8″ Tablet van Archos

Enkele weken geleden had Kruidvat deze tablet reeds in de folder staan maar blijkbaar was dit een succes, want vanaf 3 maart is deze tablet weer voor €129,99 te verkrijgen, deze keer inclusief een 16GB MicroSD kaartje. Dit geheugenkaartje lijkt ook wel nodig te zijn want van de 16GB intern geheugen blijft slechts 1.5GB over voor eigen gebruik. Er zit een Recovery partitie op die 4GB in beslag neemt en windows neemt nog eens zo’n 10.5GB in beslag.

Het mooie is wel dat er een volledige Windows Versie op zit. Voor een losse windows versie betaal je normaal al het bedrag wat je nu voor een tablet inclusief windows betaald. Daarbij krijg je ook nog eens een jaar lang Office 360 erbij, dus qua prijs zit je wel goed met deze aanbieding.

Grootste minpunt van deze tablet schijnt het geheugen te zijn. Met de bijgeleverde 16GB kaart is dit deels opgelost, je moet dan wel zorgen dat je alle extra zaken op deze MicroSD installeert dus let op bij installatie van additionele programma’s! Een ander minpunt is het scherm, dit weerspiegelt het licht erg waardoor gebruik in een lichte omgeving niet prettig is.

Bij de eerder uitgeleverde modellen blijkt tevens iets mis te zijn met de oplader, maar ik neem aan dat ze van eerdere fouten geleerd hebben en dat de lader nu geen probleem meer geeft. (Scherm reageerde neit meer als de tablet aan de bijgeleverde opader hing.

Deze tablet is middels een MicroUSB naar HDMI (MHL Adapter) aan te sluiten op TV of monitor. Een USB Stick of Externe harddisk gebruiken kan via een USB Host kabel (OTG Kabel). Zowel de MHL adapter als een OTG Kabel worden niet meegeleverd.

De informatie van Kruidvat zelf:

De Archos 80 Cesium 8″ Tablet heeft een 8 inch HD-scherm met IPS technologie. Het IPS HD-scherm is 1280 bij 800 pixels.

Productspecificaties
– Processor: Intel Baytrail Quad-core @ 1.8 GHz met Intel HD graphics
– Besturingssysteem: Windows 8.1
– Geheugen: 1 GB RAM werkgeheugen
– Opslag: 16 GB, uitbreidbaar met Micro SD
– Camera voorkant: VGA
– Camera achterkant: 2.0 megapixels
– HDMI-aansluiting voor weergave op tv
– WiFi en Bluetooth 4.0

Office 365 Personal
Bij de Archos 80 Cesium 8″ Tablet ontvang je 1 jaar Office 365 Personal met:
– Word, Excel en PowerPoint.
– 60 minuten per maand gratis bellen met Skype.
– 1 TB online opslag op Onedrive

Mijn oordeel

Voor de Prijs van 129,99 is dit een leuke tablet, en ik ben nog steeds enthousiast over Archos naar aanleiding van de Archos 45 Neon die ik enkele weken geleden heb gekocht. Grootste beperking van deze tablet is het geheugen, echter als je hier verstandig mee om gaat (installeer alleen wat je nodig hebt, en maak gebruik van de ruimte op de bijgeleverde MicroSD) dan heb je voor weinig geld een complete Windows 8.1 tablet. Het is dat ik zelf reeds een iPad, Galaxy Tab en Touchscreen laptop heb.. anders was ik toch wel geneigd om deze aan te schaffen om eens met Windows 8.1 op een tablet te kunnen stoeien. Voor wie ‘m koopt: Ik hoor graag je ervaring!

Accessoires Archos 80 Cesium – beschermhoes – Case – kabels

Om deze tablet aan te sluiten op je TV of Monitor is een MHL adapter of MHL Kabel nodig (MicroUSB naar HDMI). Om een USB Stick of externe schijf aan te sluiten dien je een USB Host kabel (OTG Kabel) te gebruiken. Zie onderstaande producten.

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post