X

Waterproof case iPhone 5/5s met Touch ID!

Lifeproof, ottorbox en lunatik, allemaal bekende namen voor wat betreft de betere bescherming van je iPhone 4, 4s, 5 en 5s, maar ken je ook de Uncommon Safety case, een mooi slanke waterproof case met ondersteuning voor Touch ID? Niet? lees dan verder en beoordeel zelf welke case het beste bij jouw wensen past!

Lunatik

klik op de foto voor mij details over deze case

Lunatik onderscheid zich vooral op het gebied van ’tough cases’, zeker de taktik extreme serie is een topper voor wat betreft ultieme bescherm: Naast een super absorberende case is deze case namelijk ook voorzien van Corning® Gorilla®! Nadeel van de lunatik is dat deze niet volledig waterproof is. Deze case is ideaal voor beroepen waar de telefoon veel te voorduren heeft, maar waarbij de case niet volledig onder water hoeft.. De lunatik Extreme is wel een case die je volledig om je iPhone heen ‘bouwt’. De telefoon even snel eruit halen is niet echt een optie..

Otterbox

klik op de foto’s voor meer details over deze case

Otterbox Preserver serie is wel volledig waterproof (ip-x8). Deze case bestaat uit verschillende delen die in elkaar geklikt worden, een stuk eenvoudiger als de Lunatik case dus. Hoewel de otterbox een prima case ontbreekt ondersteuning voor touch id en vind ik persoonlijk het ‘in elkaar klikken’ van een waterdichte case wat tricky, maar dat is een persoonlijke mening.

.

Lifeproof case.

Klik op de foto voor meer details over deze case

De meest bekende waterproof case op de markt denk ik wel. Uitstekende waterproof case die met de FRE serie ook Touch ID voor de iPhone 5s ondersteunt! De lifeproof is wel weer een case de je net als de otterbox in elkaar klikt. Op zich dus redelijk eenvoudig te installeren, maar zoals eerder aangegeven vind ik zo’n klik systeem tricky.

UNCOMMON Safety Case.

Klik op de foto voor meer details van deze unieke waterproof iPhone 5 case met touch id!

Deze case kwam ik via via tegen en heeft de internationale IF Product Design Award 2014 gewonnen. Initieel was ik vooral enthousiast over het systeem hoe deze case werkt: In plaats van een 2 delige case die je in elkaar ‘klikt’ zoals de otterbox en de lifeproof case, is deze case één geheel met een afsluitbaren onderkant die je met een soort van ‘gesp’ vast trekt zodat deze waterdicht (IP-68) afsluit! Inmiddels heb ik de case zelf en ben ik hier nog enthousiaster over: naast het mooie sluit mechanisme wordt ook Touch ID ondersteund, wordt een aan de case te bevestigen draagkoortje bij geleverd en zit er een waterdichte telefoon aansluiting bij! Nadeel van de Uncommon safety case is je geen screenprotector op je iphone mag gebruiken (geld denk ik ook voor de andere cases), en dat je de case van binnen wat lastiger kunt schoonmaken. Er wordt overigens wel een ‘Cleaning Brush’ meegeleverd waarmee dit eenvoudiger wordt.

Conclusie

De prijs van de lifeproof, otterbox en uncommon waterproof cases ligt tussen 70 en 90 euro. De Lunatik Taktik Extreme is wat duurder (rond de 130) maar dan heb je wel echt een case die extreem schok en ook kras (Gorillaglass) bestendig is.. Ben je op zoek naar een telefoon waarmee je lekker op het strand hangt of het zwembad in duikt, dan zijn de otterbox, lifeproof en uncommon cases prima keuzes. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de uncommon case omdat deze het eenvoudigst in het gebruik is door zijn solide sluiting, waterdichte hoofdtelefoon aansluiting en handig draag koortje.. daarnaast vind ik deze case met z’n ‘stainless steel safety lock’ ook nog eens de fraaist uitziende waterproof case.

Gerelateerde iphone producten

 

RamonsGadgets: Eigenaar en blogger RamonsGadgets
Related Post